Grad potvrdio da Ceca peva, ali cena i donatori i dalje nepoznati

Kabinet gradonačelnika je tek danas oko 16 časova potvrdio da će u sutra, 13. januara Svetlana Ražnatović nastupiti na Trgu slobode.
Kabinet gradonačelnika je tek danas oko 16 časova potvrdio da će u sutra, 13. januara Svetlana Ražnatović nastupiti na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru na Trgu slobode.

U saopštenju koje je potpisala savetnica gradonačelnika Nada Kobac se navodi da će pored zvezde turbo-folk muzike na Trgu od 21 sat nastupiti novosadska grupa "Big time", nakon čega će oko 22:30 časova na binu izaći trubački orkestar Dejana Jevđića, majstora trube Guče za 2014. godinu. Tridesetak minuta pre ponoći nastupiće Svetlana Ražnatović, a u ponoć će uslediti i vatromet.

Kabinet gradonačelnika nije naveo koliko će koštati doček na Trgu slobode, ko će ovo platiti, kao i ko su firme koje postavljaju opremu i rade redarsku službu i samo je napisano da se "zahvaljuju društveno-odgovornim kompanijama koje su sponzorisale kako nastup izvođača, tako i nabavku bine, rasvete, ozvučenja, vatrometa, odnosno celu organizaciju proslave dočeka".

U saopštenju grada se citira i Nada Kobac, koja je izjavila da se zbog očekivanog velikog broja ljudi na koncert Svetlane Ražnatović  apeluje na građane da na vreme dođu na Trg slobode i zauzmu svoje mesto, kao i da obrate pažnju na predmete koji su nedozvoljeni prilikom ulaska u koncertni prostor (oružje, pirotehnika, staklena ambalaža).

Grad je naveo da će kontrolni punktovi biti postavljeni na početku svih prilaznih ulica ka trgu gde će redari kontrolisati i pregledati građane. Zbog dočeka, pojedine ulice u širem centru grada biće zatvorene za saobraćaj. Trifkovićev trg, kao i ulice Njegoševa, Miloša Hadžića, Svetozara Miletića, Nikolajevska, Grčkoškolska, Zlatne grede, Grozde Gajšin, Nikole Pašića, Modene i Ilije Ognjanovića biće zatvorene za saobraćaj od utoraka u 15 časova do srede u četiri sata ujutro.

Policija je saopštila da će snimati i fotografisati skup na Trgu slobode, od 21 sat do 2 časa ujutro.

Podsetimo da je najava koncerta zvezde turbo folk muzike izazvala negativne reakcije u Novom Sadu.

U Novom Sadu su se pojavili grafiti protiv Cece, kao i transparenti.

Takođe, pojedini novosadski bendovi su otvoreno odbili da nastupe kao predgrupe. Opozicione stranke, kao i NVO su zatražili da Gradska vlast saopšti ko će platiti doček 13. januara i koliko će koštati, jer su beogradski mediji navodili da će Ceca za nastup u Novom Sadu dobiti 50.000 evra.

  • cilivili

    13.01.2015 18:59
    Nekad je Novi Sad bio divan grad,sinonim kulture,tolerancije,srdacnosti...gde nestade?Zasto dizete hajku na zenu koja u svakom trenutku moze da okupi 50000 ljudi,sta vam je uradila?Ko hoce neka je slusa ko nece,ne mora,ali da se ne lazemo svi znamo njene pesme i to nam ne smeta da slusamo i Baha,Mocarta...Zena bar ispostuje publiku i peva joj po tri sata,daje im tri sata zaborava,tri sata ne postoje problemi i to je tri sata opustanja koje nam svima treba...Cemu toliki govor mrznje i o cemu vi to?Ko je bezgresan nek se prvi baci kamenom...
  • Produhovljeni Džiber

    13.01.2015 15:06
    @Marko
    Nešto me nisi najbolje shvatio, ironija ti je strana.Ni promilič nisam na strani vlasti
  • Jednog

    13.01.2015 13:11
    dana
    Jednog dana kad bude smena vlast dobićete sve papire koliko I na šta su potrošili pare, neće ni oni doveka vladati.

    Sve bi Vam sad dostavio ali su teška vremena da se dobije otkaz.

    Sve u svemu, kakvi donator troše Gradske pare na sve strane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti