Deponija u Ledincima pretvorena u budući mini-park

Deponija sa komunalnim otpadom u Ledincima pretvorena je u budući mini-park.
Deponija sa komunalnim otpadom u Ledincima pretvorena je u budući mini-park.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je krajem prethodne godine inicirao akciju "Parkovi umesto deponija" tokom koje se uveliko sadi drveće i ukrasno bilje na svim lokacijama u gradu koje su u pretvorene u smetlišta, kako bi se izbegla situacija da građani na istim mestima ponovo nagomilavaju smeće.

"U 2015. godini ćemo još intenzivnije raditi na ozelenjavanju našeg grada, a posebna pažnja će biti usmerena na prigradska naselja gde je formiranje divljih deponija veoma učestala pojava. Prostor koji je sada ozelenjen, bio je veoma zapušten, jer su neodgovorni pojedinci jedan od najlepših vidikovaca površine od oko 600 metara kvardratnih u Ledincima, pretvorili u ruglo", rekao je Vučević.

Direktor JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandar Bogdanović rekao je da je od početka akcije u decembru 2014. godine ovo preduzeće saniralo pet divljih deponija.

Teren u Hopovskoj ulici uređen je, saniran i pretvoren iz divlje deponije u zelenu površinu, tako što je urađena kultivacija zemljišta i posađeno 100 sadnica smrče. Pored toga, raskrčeno je samoniklo šiblje i drugo rastinje u neposrednoj blizini saniranog terena.

  • pawlle

    18.01.2015 15:03
    na otvaranju ovog kao "parka" prisustvovale sve vidjenije kradikalske njuske
  • Goga

    16.01.2015 12:59
    cula sam za ovu akciju koju je zelenilo pokrenulo. zbog nje i slicnih pocinjem da verujem da i nasa preduzeca mogu sasvim ok da funkcionisu uz neke nove ideje.
  • 16.01.2015 10:10
    U Alpama ok, ali ovde?
    Lepa stvar, ali smrce ce se osusiti ili sa vremenom izgledati bedno, kao vecina u Vojvodini. Jednostavno smrci (Picea abies) klima Vojvodine ne odgovara (suvise topla i suva). Bolje neke otpornije vrste saditi koje su bolje prilagodjene na ovu klimu. To je i dugorocno jeftinija varijanta i pored zagrejavanja klime.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti