Humanitarne akcije studenata za pomoć oboleloj deci

Studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta pripremaju humanitarne manifestacije za pomoć deci oboleloj od raka i bulozne epidermolize.
Studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta pripremaju humanitarne manifestacije za pomoć deci oboleloj od raka i bulozne epidermolize.

U okviru projekta "Animacija u turizmu grada Novog Sada", niz akcija održaće se u februaru na Ribarskom ostrvu, a studenti su odabrali dva udruženja za koje će sakupljati novac - Udruženje DEBRA, za decu sa buloznom epidermolizom ili "bolešću leptira" i udruženje NURDOR tj. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.

Veče "Derani i snaše, 'ajd u provod na salaše" održava se 3. februara, a sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica, kao i donacije u slatkišima, školskom priboru i ostalim sredstvima namenjena su Udruženju DEBRA.

Zatim, 6. februara, na programu je "Viva Las Vegas!", a sredstva i donacije idu Udruženju NURDOR.

U proteklih šest godina organizovano je oko 30 večeri (Mađarsko veče, Meksičko veče, Gipsy night, Irsko veče, Kubansko, Grčko, Francusko, Tursko, Indijsko veče, Vojvođansko veče) posvećenih sličnim akcijama i skupljeno više od 60.000 evra.

"Poenta ovih dešavanja jeste u humanitarnom karakteru - gosti donose poklone, školski pribor, odeću, sredstva za higijenu, slatkiše, igračke za decu kojima je potrebna pomoć i sva ta prikupljena sredstva se predaju odabranim institucijama i fizičkim licima za lečenje i poboljšanje kvaliteta života", navodi se u saopštenju PMF-a.

Cena ulaznica je 1.000 dinara, a više informacija možete dobiti na broj 066/408-988.

  • S

    16.01.2015 15:09
    Divna deca, divni profesori. Medijima ovo nije interesantno ,samo nam pisu o ubistvima i političarima.Hvala 021 za dobro informisanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti