Jovani Balašević uručena nagrada Predrag Peđa Tomanović

Glumici Srpskog narodnog pozorišta Jovani Balašević sinoć je uručena nagrada Fondacije Predrag Peđa Tomanović.

Glumici Srpskog narodnog pozorišta Jovani Balašević sinoć je uručena nagrada Fondacije Predrag Peđa Tomanović.

Ta nagrada dodeljuje se svake godine na dan rođenja glumca Tomanovića, koji je ostavio  neizbrisiv umetnički trag na sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Put od osporavanja do trijumfa za Jovanu Balašević, bio je predvidiv još od njenih prvih koraka na pozorišnoj sceni. Tajnu pozorišne umetnosti - da nema velikih i malih, već samo dobrih glumaca, otkrila je tumačeći uloge kreativno i nadahnuto, svemu dajući lični pečat na svoj način, a nagradu "Predrag Peđa Tomanović" dobila je za ulogu balerine Ane u predstavi Vide Ognjenović "Ostavite poruku".

Nagrada "Predrag Peđa Tomanović" koju dodeljuje istoimena zadužbina 20. godina uzastopno, odličan je podsticaj za nesporni i odavno dokazani talenat.

Nagrada je Jovani Balašević uručena pre početka predstave "Mizantrop", na sceni Pera Dobrinović, gde već u sredu, 21. januara, možete pogledati predstavu "Ostavite poruku" i sami prosudite da li je nagrada otišla u prave ruke.

  • Watson

    21.01.2015 16:59
    Da pojasnim
    Pre svega nije mi muka od jovane, nelagodu mi stvara njena gluma. Gledao sam je u ulozi za koju je dobila nagradu i prvi put mi je bila ok. Ali za celu godinu sam gledao mnogo bolja izvodjenja od njenog. MIslim da je nepravda prema ostalim glumcima.
  • Podbarac Original

    20.01.2015 08:55
    @Watson
    Prilicno mi je smesno da se ja prepucavam sa tobom,samo procitaj tekst i ono sto ti ja odgovorim.Jovana nije dobila nagradu za zivotno delo ili za nesto sto je glumila tokom cele godine vec za konkretnu ulogu balerine Ane u predstavi"Ostavite poruku".Ti veoma zajedljivo komentarises da li sam bio na predstavi i kao sto vidis bio sam,i rekao sam ti da mi najjaci utisak ostavio Jugoslav Krajnov,nagradu je ipak dobila Jovana.Nisam ja strucan da ocenjujem tezinu uloge,mozda si ti u pravu a mozda i nisi.Ne znam zasto ti je muka kada vidis Jovanu,ja nemam taj problem i gledam predstave pa ko god da glumi,ti ako mislis da je neka glumica bila bolja ti joj uruci cvece posle predstave a nekom glumcu daj neki mali poklon,a Jovani kazi tvoje misljenje,nece se ona ljutiti.Jos uvek sumnjam da ti imas bas nesto protiv nje.
  • Watson

    19.01.2015 22:50
    @podbarac original
    U pravu si kad kažeš da nisam stručan. Ali kao redovan posetilac snp-a uvek kad gledam nagrađenu glumicu osećam nelagodu i ni jednim njenim izvođenjem nisam bio oduševljen, šta više uvek mi je bila veliko razočaranje.To je mišljenje i mojih poznanika i ljudi koji su je gledali. Jednostavno je malo preterano da dobije nagradu za jedno dobro izvođenje a ostali mladi glumci koji celu godinu maestralno izvode svoje komade ostanu nenagradjeni. Moraš priznati da je malkice nepravda prema ostalima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti