Porta bez grafita

Grafiti u Katoličkoj porti biće uklonjeni do sutra. Iako su grafiti sa ovog mesta bili uklonjeni pre godinu dana, grad je opet investirao dva i po miliona dinara za to, kaže načelnica gradske uprave za komunalne poslove, Lidija Tomaš.

Grafiti u Katoličkoj porti biće uklonjeni do sutra. Iako su grafiti sa ovog mesta bili uklonjeni pre godinu dana, grad je opet investirao dva i po miliona dinara za to, kaže načelnica gradske uprave za komunalne poslove, Lidija Tomaš. Ona kaže da će fasade u Porti biti tretirane emulzijom protiv grafita tek kad se obnove.

Grafite u Katoličkoj porti ispisuju ili pojedinci ili navijačke grupe, kaže komandir Policijske ispostave Stari grad, Predrag Veličković. On napominje da se pisanje grafita kvalifikuje kao uništenje i oštećenje tuđe stvari, a ukoliko su u pitanju verski objekti, izazivanje verske mržnje.

On pojašnjava da video nadzor na raznim lokacijama u gradu pomaže u tome što policija može da otkrije počinioca ovakvih krivičnih dela, kao i da na sudu lakše dokaže da se incident desio.

Veličković kaže da su pre dve nedelje uhvaćena lica koja su pokušala da napišu grafit na Banovini, ali nije umeo da kaže da li je i kada uhvaćen neko ko piše grafite u Katoličkoj porti, koja je takođe pokrivena video nadzorom.

  • Hmmm

    18.08.2010 23:42
    Pa lepo mi kao u Singapuru, malo kazna, pa javno sibanje u centru! Lepo ako ti se pise po kuci, isaraj svoju! A ne, svi se trude da im kuca bude lepa, a bitno je da ono sto nije njihovo ili ne ide iz njihovog dzepa moze da se unistava! Nemamo mi ni kulture ni obzira! Sve se manje cuje hvala, izvoli, izvini, a da ne pricamo o ustajanju starijima i trudnicama, majkama sa malom decom, otvaranju vrata ili sl...
  • Kristina Uvalic

    20.07.2010 13:41
    Zbog cega ti grafiti smetaju? Ako je problem to sto su ispisani na zgradama , zasto ne stavite neki zid ili platno gde ce ljudi/deca koji tu provode vreme moci da nacrtaju grafit? Bilo bi 90% manje grafita i crteza na zidovima i svi bi bili zadovoljni.
  • Adice

    20.07.2010 05:35
    hvatanje
    ... neko je uhvaćen zbog pokušaja pisanja grafita , zato što je policija stalno prisutna kod Banovine , za razliku od ostalih delova grada gde policije, "nema ni za lek " , pa tako ni u centru... verovatno su u nekom od kafića ili u nekoj igraonici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti