Zašto Novi Sad "ne govori engleski"?

Stranica zvaničnog sajta Novog Sada na engleskom jeziku nije ažurirana duže vreme, a pojedine stranice kao da nisu popunjene od kada je sajt napravljen. Za grad koji pokušava da privuče strane investitore, prezentacija na engleskom je više nego oskudna, a dostupni podaci su uglavnom zastareli.

Stranica zvaničnog sajta Novog Sada na engleskom jeziku nije ažurirana duže vreme, a pojedine stranice kao da nisu popunjene od kada je sajt napravljen.

Za grad koji pokušava da privuče strane investitore, prezentacija na engleskom je više nego oskudna, a dostupni podaci su uglavnom zastareli.

Na naslovnoj strani, za razliku od verzije na srpskom gde se rade dnevna ažuriranja, posetioca će dočekati tek nekoliko vesti starih više meseci, pri čemu su neke na srpskom, a neke na engleskom jeziku.

Problem s ovom stranicom je i taj što dve i po godine od izbora Gradskog veća nema potpunih podataka o tome ko su članovi ovog tela, a takođe nema ni biografije gradonačelnika Miloša Vučevića.

Da novisad.rs na engleskom nije ažuriran dugo najbolje se vidi po tome što se među članovima Gradskog veća nalazi Nemanja Starović, koji nema funkciju u aktuelnom sazivu.

Takođe, podaci o mogućnostima investiranja u Novi Sad nose datume iz 2011. godine, neki čak iz 2009, što govori da se i za vreme prethodne garniture nije brinulo o tome da stranci imaju na raspolaganju zvanične podatke o ulaganjima u Novi Sad.

  • Dani

    22.01.2015 21:54
    @Idibegaj
    Idibegaj! - ??
    Kao zaposlenom u upravi me sramota toliko hostaplerije primljeno na drugi sprat Gk i nista niko neradi jer sto bih! Kako u proslom sazivu a tako i sad sa ovim nepismenim protuvama! Jbg moj Novi Sade! A da i broj telefona na sajtu je od portirnice sta god da vam treba dobicete portira koji vam i nece biti od koristi po logici stvari!


    Ako vec pricas o "nepismenim protuvama", moras da znas da se ne radi pise odvojeno ,a bih iskljucivo za prvo lice-za sva ostala se pise bi....
    Toliko o nepismenosti....
  • NN

    22.01.2015 20:58
    Nedjo Brate
    Ja sam srbin i zivim u inostranstvu. Godinama teram svoju decu da nauce srpski, cirilicu, nase narodne bajke itd.
    Internet stranica grada/firme/organizacije je njihovo lice u ocima stranaca i onih koji jos nisu dosli ali hoce da se upoznaju. Svoju poslovnost, mar, i siroko srce se, izmedju ostalog, i tako pokazuje.
    Mani francuze i ostale, oni su druga prica, vredna neke druge price. Mi smo mi, i treba da se potrudimo da budemo najbolji sto mozemo.
    Pozdrav
  • novosadjanin

    22.01.2015 20:06
    ha ha ha
    "Velike glave" ne znaju engleski i samim tim je sramota uzeti nekoga ko zna i sebe dovesti u podrdjen polozaj, sramota!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti