Gradi se parking na Bulevaru cara Lazara

Zavod za izgradnju grada počeo je 20. januara sa izgradnjom parkinga na Bulevaru cara Lazara.
Zavod za izgradnju grada počeo je 20. januara sa izgradnjom parkinga na Bulevaru cara Lazara.

Kako za 021.rs kažu u ovom preduzeću, na ovom delu Bulevara neposredno kod ukrštanja sa ulicom Alekse Šantića, biće sagrađeno 29 parking mesta. Objašnjavaju da je prvobitno trebalo da se napravi 48 parking mesta, ali su kako bi sačuvali postojeći drvoredi, smanjili broj parking mesta.

- Planom detaljne regulacije blokova oko Ulice Danila Kiša donetom još 2003. godine, na ovom potezu predviđena je izgradnja 48 parking mesta. Međutim, u saradnji stručnih službi ZIG-a sa JKP Gradsko zelenilo, a sagledavanjem stanja na terenu, urađen je projekat koji predviđa izgradnju 29 parking mesta i zadržavanje postojećeg drvoreda upravo iz razloga očuvanja što veće zelene površine na ovom lokalitetu. Naglašavamo da se radovi sprovode na osnovu važeće projektne dokumentacije, koja podrazumeva potpuno zadržavanje postojećeg drvoreda koji će biti ograničen zelenom površinom, odnosno, parkinzi koji će biti izgrađeni između dva drveta biće oivičeni zelenilom koje je potrebno uklopiti u novoprojektovano stanje - kažu u ZIG-u.

U ovom preduzeću kažu da je parking na ovoj lokaciji potreban, jer je očigledan  nedostatak parking mesta na ovom prostoru. Zbog Doma zdravlja i vrlo posećene Limanske pijace gustina saobraćaja je izuzetno velika, a neposredno okruženje prostora oko pijace ne daje puno mogućnosti za parkiranje.

Izvođač je D.O.O. Put-invest, a radovi podrazumevaju izgradnju parkinga duž Bulevara cara Lazara, na delu uključenja Ulice Alekse Šantića u Bulevar do raskrsnice sa Balzakovom ulicom, kao i pešačku stazu promenljivih širina od prefabrikovanih betonskih elemenata sa rampom, jer postoji velika denivelacija na terenu od broja 68 do broja 74.

Predviđeni rok za završetak radova je 30 kalendarskih dana.

  • dule

    23.01.2015 13:44
    @Parking servis
    "Mi u Parking servisu imamo limitiranu (bezobrazno nisku spram ostalih JKP) masu zarada. SVE ostalo se prebacuje na račun grada. Slobodno neka od toga naprave garažu, ili nam dozvole da je mi napravimo od sredstava koje prikupimo. Ne možemo da naplaćujemo ni jedno parking mesto ako pre toga nismo dobili NALOG da se ta ulica uvede u sistem naplate. Zapamtite već. Ajmo minusi. :)"

    Prijatelju, mene uopšte ne zanima kolike su vaše plate. Poenta parking servisa je obično u 2 stvari:
    1) rešavanje problema parkinga
    2) prihod grada

    Što se tiče prve tačke može se zaključiti da je velika većina parking mesta postojala i pre vas, samo što ili nije bila obeležena ili je bilo zabranjeno parkiranje. Moja slobodna, na samo ličnom iskustvu zasnovana, procena je da je zaista kreiranih novih parking mesta manje od 3%. SVE OSTALO JE POSTOJALO I PRE VAS!!!

    Što se tiče druge tačke tu nisam siguran, ali cenim da je bolje od prve tačke, tj. da uplaćujete više od 3% prihoda u gradki budžet, ali bi se iskreno začudio kad bi to bilo i 10%. U svakom slučaju tužno malo.


    Rezime: mi plaćamo parking 40-50 dinara sat vremena da bi vi imali za plate i korupciju. Jel shvataš koliko je to besmisleno?
  • Djura

    23.01.2015 13:21
    Koliko je na ovom mestu neophodan parking govori stanje zelene povrsine. Da je neophodan, ova zelena povrsina bi odavno bila blato i puna parkiranih automobila. Nasli su jednu od retkih zelenih povrsina u gradu koja nije unistena da od nje naprave parking. Ima bar 1000 zelenih povrsina na koje ljudi parkiraju kola, zasto nisu neku od njih pretvorili u parking?
    Pritom, ima parking tacno preko puta ove lokacije koji je uglavnom poluprazan.
  • мики

    23.01.2015 13:20
    Цео град је закрчен аутомобилима. Не можеш више ни пешке ићи као човек по граду а камоли бициклом!
    Цео нормалан свет форсира друге видове превоза ради смањења аутомобила који су највећи загађивачи, само се код нас тај вид превоза форсира.
    Изем ти државу распалу! Ал тако је то кад државу и град воде Земе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti