Grad podelio 540 kubika drva socijalno ugroženima

Na osnovu preporuke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i Uprave za komunalne poslove, JKP "Gradsko zelenilo" poklonilo je 540 kubika drveta za ogrev socijalno ugroženim Novosađanima i organizacijama.

Na osnovu preporuke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i Uprave za komunalne poslove, JKP "Gradsko zelenilo" poklonilo je  540 kubika drveta za ogrev socijalno ugroženim Novosađanima i organizacijama.

Iz "Zelenila" su saopštili da je ogrevno drvo dobijeno orezivanjem, potkresivanjem i sečom starog i osušenog drveća. Raspodela je počela 21. januara. Sve količine biće podeljene na osnovu liste organizacija koje brinu o socijalno ugroženom stanovništu.

Na osnovu te liste, ogrevno drvo dobiće devet organizacija: Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga 15 m3, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu "Sunce" 30 m3, Udruženje obolelih od multiple skleroze 60 m3, Centar "Duga" 30 m3, Dnevni centar MNRO škole Dr Milan Petrović 30 m3, Udruženje MNRO 15 m3, Udruženje ratnih vojnih invalida Novog Sada 30 m3 i Udruženje građana "Zemlja živih" 30 m3.

Najveća količina drveta, 300 kubnih metara, biće donirana Crvenom krstu koji će izvršiti podelu na osnovu pojedinačnih zahteva socijalno ugroženih građana, dostavljenih Crvenom krstu i Otvorenoj kancelariji.

- Svako javno preduzeće, pored svoje osnovne, mora imati i društveno odgovornu ulogu. Odlučili smo da u toku zimskih dana pomognemo najugroženije sugrađane i olakšamo im predstojeće hladnoće koje najavljuju meteorolozi. Gradska uprava za socijalnu zaštitu nam je mnogo pomogla, jer oni imaju precizne i pouzdane podatke o potrebama organizacija koje brinu o osetljivim kategorijama stanovništva – izjavio je direktor "Zelenila" Aleksandar Bogdanović.

"Zelenilo" je krajem prošle i početkom ove godine organizovalo dva humanitarna maskenbala na klizalištu na Štrandu, a sva prikupljena pomoć uručena je mališanima iz Sigurne dečije kuće. Osim toga, letos je organizovana akcija "Humani ponedeljak" tokom koje je na Štrandu prikupljan novac za lečenje dece s retkim i teškim bolestima.

  • mikiknsxp

    25.01.2015 23:30
    a...
    bas se pitah gde susva ta posecena drva zavrsila, BRAVO!
  • Ivan

    23.01.2015 18:47
    Jako humano! Svaka cast ljudi!
  • dragana

    23.01.2015 09:04
    Tako se ponaša socijalno odgovorna gradska vlast. Bravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti