VAC: Dnevnik propustio rok

Nemačka medijska grupacija VAC saopštila je da su predstavnici preduzeća ''Dnevnik Holding'' propustili rok za prihvatanje ponude za preuzimanje udela u visini od 55 odsto, koji VAC grupacija ima u ''Dnevnik Vojvodina Presu''.
Nemačka medijska grupacija VAC saopštila je da su predstavnici preduzeća ''Dnevnik Holding'' propustili rok za prihvatanje ponude za preuzimanje udela u visini od 55 odsto, koji VAC grupacija ima u ''Dnevnik Vojvodina Presu''.

VAC grupa je dugogodišnjem partneru produžila rok za odgovor na ponudu do četvrtka, 15. jula. "Dnevnik Holding nije nažalost prihvatio našu fer ponudu za prodaju udela, iako smo odgovornim licima dali dovoljno vremena za preispitivanje“, izjavio je predstavnik Medijske grupacije VAC u Srbiji i član uprave Peter Lange. U saopštenju se dodaje i da će VAC nastaviti razgovore sa licima zainteresovanim za preuzimanje njenog udela u DVP-u.

Ta kompanija, koja poseduje i vlasnički udeo u ''Politici'', nedavno je najavila povlačenje sa srpskog tržišta. Ipak, već danima u medijima se pojavljuju informacije da VAC planira da preuzme većinski paket ''Večernjih novosti''. Predsednik Upravnog odbora ''Dnevnik holdinga'', Zlatimir Momirov, početkom jula je izjavio da to preduzeće neće odustati od prečeg prava kupovine, jer se ono jasno navodi i u ugovoru o osnivanju DVP-a iz 2003. godine.

U toj novinsko-izdavačkoj kući tvrde da je VAC dužan više od šest miliona evra, pošto nije popravio staru, a ni kupio novu štamparsku mašinu, nije preuzeo 80 radnika štamparije Holdinga i nije do kraja sproveo socijalni program.

  • juliet's muffin

    20.07.2010 07:33
    al su fer i pošteni
    Ovi iz VAC-a treba jedino batine da dobiju, a ne pare. Goveda se nakrala, pa idu kući.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti