Ponovo podele oko obeležavanja Racije

Delegacija SUBNOR-a, Pokrajinske vlade, kao i delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine danas su položile vence kraj spomenika "Porodica", na Keju žrtava racije povodom obeležavanja godišnjice Novosadske racije.
Delegacija SUBNOR-a, Pokrajinske vlade, kao i delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine danas su položile vence kraj spomenika "Porodica", na Keju žrtava racije povodom obeležavanja godišnjice Novosadske racije.

Oni su vence položili dan pre zvanične komemoracije.

Predsednik Gradskog odbora LSV-a Aleksandar Kravić je izjavio da je tužno što se nastavlja praksa podela koja ovim povodom godinama postoji u Novom Sadu i zbog koje se ovaj događaj, podjednako tragičan za sve Novosađane, ne obeležava u istom danu uz prisustvo svih onih koji žele da ga obeleže.

Podsetimo, dolaskom koalicije oko SNS na vlast u gradu, organizaciju je preuzela Eparhija bačka, pa se na komemoraciju više ne pozivaju SUBNOR i Pokrajina.

Pre toga, dok su Novi Sad vodili DS i LSV, Crkva je odbijala da učestvuje na komemoracijama koje je Grad organizovao.

  • sveta

    23.01.2015 15:51
    SUBNOR je Savez udruzenja boraca NOR-a
    Anoniimus-u Sramota ti je samo ime, jer da ga imaš ti bi ga napisao, SUBNOR je svetinja, on ti je dao slo0bodu, da živiš i misliš, a ti eto neumeš. Sve negativnosti ispisane po zidovima sa tvojim imenom su neznanje i neukost. Borci, koji su svoje živote dali, da bi ovaj grad, grad nazvan ATINOM, zaslužio poštovanje i čast. Odlikovan je OREDENOM NARODNOG HEROJA, kao malo koji drugi grad. Novi Sad je na oltar slobode položio u antifašističkoj borbi stotine i hiljade mladih života. Čitaj neznalico, nauči nešto.
  • jo

    23.01.2015 06:47
    Džamahirija
    Sve je to normalno u ovoj džamahiriji.Ajatolah ljubi ruku vrhovnom poglavaru da bi dobio podršku za svoju vladu(još se samo u jelen ligu popovi nisu umešali da kažu koju besedničku)a za to vreme viši samostalni referent te iste crkve u vidu popa krštava plastične kace sa vodom iz vodovoda u društvu likova čiji su preci prekrečivali crkve i od njih pravili škole u vreme " kad se nije smelo ".Mene nijedan " tiiito i partja " nisu niti će sprečiti da godinama odnesem buket cveća za mog pradedu koji je tu završio pod ledom ali do skora nisam vidjao ni ove od juče ni ove od danas na čelu sa " organizatorima ".Valjda su imali važnija posla ili nisu smeli ko će znati
  • @mrva

    23.01.2015 01:20
    Da li si ti siguran da znas sta znaci sekularna drzava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti