Počela primena sistema Pametna kuća u Jovinoj gimnaziji

Danas je zvanično počela primena sistema Pametne kuće u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj", prve te vrste u ovom delu Evrope.
Danas je zvanično počela primena sistema Pametne kuće u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj", prve te vrste u ovom delu Evrope.

U kombinaciji sa internetom, interaktivne table koje se sada koriste za edukciju učenika matematičkog usmerenja, koji pohađaju bilingvalnu nastavu, pretvaraju se u elektronski udžbenik. Nastavnu jedinicu moguće je potkrepiti tekstom sa relevantnog sajta ili drugi birani način putem interneta, a zadatak se istog časa prenosi se na tablet računare učenika, što omogućava da se lako ostvaruje interdisciplinarnost u nastavi.

Postoji 16 pametnih tabli, koje su uvezane i koje imaju pristup u 60.000 edukativnih baza sveta. Sistem koji je Pokrajinska vlada finansirala sa 22 miliona dinara, uključuje program energetske efikasnosti, te mogućnost da se gradivo usvaja za trećinu vremena brže nego što je to bilo do sada, a podrazumeva i mnogo viši stepen bezbednosti.

  • Tigr

    23.01.2015 09:40
    najzad
    Najzad neki pomak u odnosu na visemilenijumsko iskustvo blejanja. Metodologija nastave takodje treba adekvatno da prati tehnoloske inovacije. Cilj je da ucenici ne sede samo pasivno i bleje nego da ucestvuju aktivno u nastavi. Bravo, pozdravljam ovu ideju.
  • Zoran

    23.01.2015 08:16
    Dajte stvarno
    Ma naravno da postoji, kao i sto drugih naprednih stvari.... Samo o tome niko ne piše. Ču prva te vrste u ovom delu Evrope...dokle ide laganje to stvarno nema granice...sramota.
  • Мишо

    23.01.2015 06:57
    Колико знам овај систем већ годинама постоји у Смарт гимназији?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti