Predstava "Naše mesto" u sredu u KCNS

Predstava "Naše mesto" biće izvedena u sredu, 11. maja u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

U koprodukciji Kulturnog centra i Teatra 34, predstava "Naše mesto" nastala je iz duboke potrebe da se na jedan razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši pod pritiskom raznolikih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta.

Započinjući ovu istraživačku avanturu, sučelili smo se sa bogatom klasičnom literaturom o našem gradu, njegovoj istoriji, znamenitostima, značajnim ličnostima, kao i kritički intoniranim stavovima o mnogim aspektima urbane, kulturne i istorijske zbiljnosti, sa jedne, i "litaraturom" koju proizvode mediji masovnih komnunikacija, zadržavajući posebnu pažnju na sadržajima bezgraničnih prostora društvenih mreža, tj. na onoj virtualnoj "demokratskoj tribini" u kojoj sakoro svako može da iznese svoja mudra zapažanja, zaključke. Sučeljavajući ovu sliku i stavove, ovaj virtuelni izlog o gradu sa onim prethodnim i posebno ga izoštravajući kroz životnu perspektivu dvoje mladih ljudi dobija se jedna razuđena slika koja više nego jasno nanovo potvrđuje da je suština i život grada, pa tako i Novog Sada, mnogo kompleksniji, širi i razuđeniji.

Sama predstava je svojevrstan medij, putem kog će Novosađani moći da kažu šta zaista misle i osećaju o svom gradu i tako mu "pomognu" da bude svesniji sebe, svojih različitosti, želja, težnji i potreba.

Reditelj: Bogdan Janković
Dramaturg: Simon Grabovac
Scenograf: Nevena Vujasinović
Igraju: Nikolina Spasić I Milan Novaković

Predstava će početi u 19 časova.

Cena karte iznosi 500 dinara, za studente i grupne posete (minimum pet osoba) 300 dinara. Karte se mogu rezervisati na mejl adresi nase.mesto021@gmail.com. Predstava je premijerno odigrana 11. marta 2016. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič