Putopisno predavanje kroz Indiju i vegetarijanski specijaliteti u "Sokačetu"

U nedelju, 22. maja, u 18 časova, u restoranu "Sokače", održaće se putopisno predavanje "Moja Indija, moj put srca", a posetioci će imati prilike da degustiraju vegetarijanske indijske specijalitete.

Veče posvećeno svom putovanju u Indiju održaće Monika Maširević, koja se u januaru vratila sa putovanja po ovoj prelepoj azijskoj zemlji.

"Ovo je peti put da sam bila u Indiji. Uvek kada sam odlazila želela sam da pronađem neki svoj duhovni mir, da se osamim i da upoznam indijske religije, kultutu i običaje", rekla je Monika za 021.

Otkrila je da je sa svojih 25 godina sa rancem na leđima prvi put otišla u Indiju, spavala u kolibi od pruća, kupala se na bunaru, išla na prvo hodočašće na 45 stepeni. Tada je upoznala i svog muža, koji je u to vreme radio u Indiji. Na drugom putovanju je kuvala vojvođanske specijalitete našim naučnim ekspertima koji su tamo boravili neko vreme, dok je treći put otišla iz zdrvstvenih razloga i kako bi proučavala homeopatiju i obilazila budističke hramove. Četvrti put na putovanje u Indiju povela je i svog sina kako bi mu pokazala bogatstva ove zemlje koja je obeležila ceo njen život.

Sa svojih putovanja Monika Maširević donela je nekoliko hiljada fotografija, video zapisa, suvenira i uspomena koje nesebično deli sa Novosađanima. Beleške sa svojih putovanja objavljivala je u raznim časopisima. U toku je priprema knjige "Moja Indija - moj put srca", a do sada se novosadskoj publici sa pričom o svojim putovanjima predstavila više puta. Trenutno radi kao urednik kulturnih programa i voditelj književnih večeri u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu.

Ovo je prvo predavanje koje će biti propraćeno i degustacijom indijske vegetarijanske kuhinje. Nacionalni restoran "Sokače" i internacionalni "Francobolli" pripremiće originalne indijske specijalitete.

Restoran "Sokače" nalazi se u Pap Pavla 11, cena ulaznice je 890 dinara, a uključuje predavanje, piće, čorbu, glavno jelo i dezert. Rezervacije na telefon 021/66 22 007.

  • Pohvalno!

    19.05.2016 18:58
    Ovo je dobar, pravi način reklamiranja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.