Diskusija na temu "Ko su gospodari hrane?" u ponedeljak u CK13

Diskusija na temu "Ko su gospodari hrane?" održaće se u ponedeljak, 29. maja, u Omladinskom centru CK13.

Centar za promociju nauke poziva sve zainteresovane na njihov novi program pod nazivom "Elementarni razgovori". Publika će imati priliku da razgovara sa autorima časopisa Elementi o temama koje su otvorili u novom broju.

Tokom razgovora, autori će govoriti o tome ko se bavi hranom u globalnom svetu, inspirisani neverovatnim razmerama savremene industrije osnovnih namirnica kao što su šećer, so, pšenica i kukuruz, i posledicama koje industrija hrane na takvoj skali ima na zdravlje, ekonomiju, društvo, pa i samu planetu Zemlju.

Od državnih subvencija i korena monopola u modernom društvu, preko upotrebe pesticida i kontroverznih GMO, hrana je jedna od najinspirativnijih naučnopopularnih tema kod domaće publike. O svemu ovome govoriće autori Elemenata koji su pisali o prehrambenim i poljoprivrednim temama.

S publikom će razgovarati Ivana Horvat, pomoćnica urednika Elemenata, Nikola Zdravković, pomoćnik urednika Elemenata i Slobodan Bubnjević, urednik Elemenata.

Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Izložba Jonasa Sestakresne u SKCNS

Izložba Jonasa Sestakresne "Resilience Threads" biće otvorena u četvrtak, 28. novembra, u Maloj galeriji SKCNS-a, u Ulici Vladimira Perića Valtera 5.