Festival "Ukusi Vojvodine" predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i restorane u kojima se neguje tradicionalna vojvođanska kuhinja.
Organizatori najavljuju više od 100 izlagača, kao i interesantne prateće sadržaje.
- Stižu nam u ova dva septembarska dana šunke, kuleni, kobasice, čvarci, sirevi, i kravlji i kozji, raznovrsni proizvodi od voća i povrća, zimnica, med, začini, ali i paprikaši svih vrsta, testenine i čorbe, pečene paprike i nasuvo na sve načine. Biće i prirodnih sokova, zanatskog piva, ali i vina. Naravno, i rezanci s makom - saopštili su organizatori.
Oni koji žele ponešto i da nauče, moći će da isprate šest zanimljivih radionica na temu spravljanja tradicionalnih kobasica, petrovske i lemeške. Zatim, da probaju kombinacije meda i sira iz opštine Žabalj, da saznaju kako se uzgaja i u ishrani koristi mikrobilje. Posetioci će imati priliku da isprobaju gotovo zaboravljene čipkaste krofne i hleb od komlova iz Banata.
Događaj počinje u podne, a završava se u ponoć.
Festival je smešten u središnji deo parka, odmah iza dečjeg igrališta. Ulaz je, zbog radova na mreži za navodnjavanje, prebačen na deo parka prema Limanima 3-4.
Komentari 8
Novosađanka
Mile
Zla...
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar