Međunarodni "Dan Dunava" u subotu u Banoštoru: Radionice, plovidba, krofne, koncert...

Dvanaesta po redu međunarodna manifestacija "Dani Dunava" biće obeležena u subotu, 24. juna u Banoštoru.
Međunarodni "Dan Dunava" u subotu u Banoštoru: Radionice, plovidba, krofne, koncert...
Foto: 021.rs

Isplaniran je bogat program za sve posetioce ove manifestacije i koji počinje u 9.30 časova, a posebna pažnja je posvećena mladima i njihovoj edukaciji o očuvanju eko-sistema Dunava.

Kroz zanimljiva predavanja, radionice i zabavu sa animatorima, najmlađi posetioci imaće priliku da upoznaju različite aspekte životne sredine, probleme zagađenja vode i njegovog uticaja na okolinu.
U saradnji sa jedinicama Rečne flotile Vojske Srbije deca će takođe imati mogućnost plovidbe Dunavom i jedinstvenu priliku da uživaju u prirodnim lepotama i kulturnim znamenitostima ovog dela Srema.
 
U okviru pratećeg programa manifestacije predstaviće se crkveni hor "Blagovestitelj" iz Suseka, novosadski pop hor "Radio", folklorni i tamburaški ansambli KUD "Brile" iz Beočina, foklorni ansambl "Veliko kolo" iz Suseka i etno grupa "Carić" iz osnovne škole "Jovan Grčić Milenko".
 
Tradicionalno, kao i svake godine banoštorsko Udruženje žena "Jana" pripremiće oko 2500 krofni koje će se besplatno deliti posetiocima.
Za dobru atmosferu večeri u Banoštoru, od 20 časova biće zadužen bend "Neuništivi" koji dolaze iz Šida.
 
"Dan Dunava" je međunarodna manifestacija koja je ustanovljena 29. juna 2004. godine, a obeležava se u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji za zaštitu i održivo korišćenje reke Dunav.
  • Reka plače

    26.06.2023 18:49
    U malom mestu preko puta Banoštora
    Dan Dunava je u subotu obeležen, ali u centru mesta, iz revolta zbog izlivanja nafte sa bugarskog broda. Tema dečje likovne radionice: zagadjenje Dunava...
  • Garisa

    22.06.2023 08:09
    Komendija
    A jesu pozvani specijalci koji su tukli gradjane na Sodrosu? Jesu pozvanu "strucnjaci" iz "Vodovoda i kanalizacije" da objasne kako i koliko se fekalnog otpada ubacuje u Dunav kod Zezeljevog mosta i Cepelina? Je l pozvan Bata Gasic da objasni zasto je ukinuo recnu policiju u Novom Sadu, koja je bila jedina zastita i Dunava i gradjana? Od krofni se problemi nece resiti...
  • Gruja

    21.06.2023 09:52
    Dunaft, novo ime
    Sad je najlepsi, sa flekicama šarenim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič