Predavanje "Kratka povest slavskog kolača" u sredu u Muzeju Vojvodine

Predavanje "Kratka povest slavskog kolača ili o zaboravljenom jeziku hrane" biće održano u sredu, 30. avgusta, u Muzeju Vojvodine.
Predavanje "Kratka povest slavskog kolača" u sredu u Muzeju Vojvodine
Foto: Pixabay

Predavanje u okviru pratećeg programa izložbe "Pšenica – od njive do trpeze" držaće istoričarka umetnosti i gastroheritolog Tamara Ognjević iz Artis centar u Beogradu.

Autorka navodi da je "slavski kolač među pravoslavnim obrednim hlebovima nesumnjivo najveća zvezda. Istovremeno, on je i jedinstveni čuvar memorije, beležničar procesa migracija iz sela u gradove, ratova i buna, industrijske i drugih revolucija, kompleksnih društvenih promena na čelu sa evropeizacijom srpskog društva i emancipacijom žena - od gotovo nevidljive seoske domaćice do samosvesne alfa menadžerke sopstvenog života u digitalizovanom globalnom svetu."

Predavanje počinje u 19 časova.

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

"Dani Baleta 4" u SKC-u u ponedeljak

"Dani Baleta", na kojima po četvrti put Zoran Bale Bulatović predstavlja svoje radove iz oblasti muzike i vizuelne radove, održaće se u SKCNS-u, u Vladimira Perića Valtera 5, u ponedeljak, 23. decembr