Balet "Romeo i Julija" sutra i u petak na sceni Srpskog narodnog pozorišta

Balet "Romeo i Julija" biće izveden u sredu, 5. juna i u petak, 7. juna na sceni Jovan Đorđević Srpskog narodnog pozorišta.
Srpsko narodno pozorište 460-godišnjicu Vilijema Šekspira obeležava izvođenjem baletske predstave "Romeo i Julija", na muziku S. Prokofjeva i prema tekstu istoimene Šekspirove drame.
 
Balet u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, zakazan je za sredu, 5. jun i petak, 7. jun, oba dana u 19 časova. Prvi put u ovoj sezoni novosadska publika biće u prilici da uživa u ovoj baletskoj predstavi, i to nakon tačno pet godina od poslednjeg izvođenja.
U ulozi Julije prvi put će nastupiti solistkinja Katarina Kljajić, dok su ostale uloge poverene Samjuelu Bišopu, Andreju Kolčeriju, Davidu Gruosou, Artemiju Makarovu, Dmitriju Arbuzovu, Jeleni Vukadinović i drugima.
 
Učestvuju ansambl Baleta SNP-a, Orkestar Opere SNP-a, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, i učenici Baletske škole u Novom Sadu. Kompletnu podelu možete pogledati OVDE.
Prema rečima koreografa Konstantina Kostjukova, ovaj popularni balet SNP-a "nosi veliku poruku za sve zaljubljene, da ljubav, ako je iskrena i jaka, može da se suprotstavi i najjačim silama", jer je ideja da se angažuju sva čula publike, uvlačeći ih u jedan autentičan svet.
 
On je, sačuvavši najvažnije delove ove Šekspirove tragedije, uz poštovanje libreta koji su sačinili Leonid Lavrovski i Sergej Radlov, maštovito razigravao predstavu zanimljivim scenskim uprizorenjima, poput upečatljivih scena mačevanja zavađenih strana, koje obiluju ne samo nagoveštajem zle kobi i nasilništvom, nego i blagim humorom izmamljujući snagu ekspresije pomešanu sa lirskim doživljajem i izražajnošću.
 
Ulaznice mogu da se kupe na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta, onlajn putem sajta, kao i putem mobilne aplikacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič