Zajednička veganska večera danas u CK13

Zajednička veganska večera održaće se danas, 5. juna u Omladinskom centru CK13.
Zajednička veganska večera danas u CK13
Foto: Pixabay
Pridružite se pripremi od 16 časova ili dođite na Zajedničku vegansku večeru u 20 časova.
 
U Otvorenoj kuhinji CK13 priprema se veganska hrana, jer proizvodnja i upotreba životinjskih proizvoda kao što su meso, mleko i jaja, podrazumeva porobljavanje, prisilno razmnožavanje, mučenje i egzekuciju životinja, eksploataciju prirode i zagađenje životne sredine, poručuju iz CK13 i dodaju da je ovo još jedna prilika da se ljudi međusobno druže i upoznaju.
Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju sa ljudima sa kojima će sesti za isti sto.
Ujedno je otvoren i poziv za volontere.
  • S.

    05.06.2024 09:32
    Nemam nista protiv da neko bude vegan ali imam protiv sirenja neistina.
    Proizvodnja i upotreba zivotinjskih proizvoda NE podrazumeva prisilno razmnozavanje, mucenje zivotinja i zagadjenje zivotne sredine.
    Da li tih stvari ima? Ima.
    Da li mora da ih bude? Ne mora.
    Dakle, ne podrazumeva. Ako cemo da se borimo protiv tih stvari, onda se moze boriti za regulaciju uslova proizvodnje i upotrebe zivotinjskih proizvoda. Sto donekle vec i postoji ali se svakako uslovi u kojima su te zivotinje mogu dodatno poboljsati zakonskom regulacijom i kontrolom.
    Sto se tice egzekucije, da, zivotinja bude ubijena pre nego sto je pojedena, to je prilicno prirodan sled dogadjaja. Cak se moze reci da je obicno (ne uvek, nazalost) humanija smrt koja ceka zivotinju u klanici nego u prirodi. Varijanta da te copor vukova juri i rastrgne zivog mi je manje privlacna.

    Takodje, postoji jedna stvar kojom se vegani ne bave a to je da kada bi svi postali vegani, kokoske, svinje i krave bi postale ugrozene vrste.

    Kao sto rekoh na pocetku, nemam nista protiv veganstva i sasvim sam za poboljsanje uslova zivota zivotinja ali daj da budemo ozbiljni u tome a ne da sirimo besmislice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič