Tribina "Škola za sve nas" u subotu u Karlovcima, govore roditelji iz "Ribnikara"

Tribina "Škola za sve nas" održaće se na platou kod Bogoslovije u Sremskim Karlovcima u subotu, 8. juna.
Tribina "Škola za sve nas" u subotu u Karlovcima, govore roditelji iz "Ribnikara"
Foto: 021.rs

Na tribini će govoriti Suzana Stanković Čikić, mama Andrije Čikića, Ivan Božović, tata Ane Božović, Ana Dimitrijević, mama učenice iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", Jelena Zulević, psihoterapeutkinja, Branislava Kostić, doktorka nauka bezbednosti i Marko Oljača iz društva "Koraci".

Na tribini će se govoriti o lekcijama koje smo naučili iz majskih tragedija, a naročito o onima koje nismo naučili. 
 
"Od majskih tragedija prošlo je skoro godinu dana tokom kojih nismo naučili važne i potrebne lekcije niti osvestili i saznali zbog čega nam se desio 3. i 4. maj. Sveukupan odgovor sistema i društva je bio nedovoljan, neadekvatan i neretko kontraproduktivan", navodi se u najavi društva "Koraci".
Iz ovog društva dodaju da smo umesto izgradnje zajedništva, empatije i solidarnosti i suočavanja sa rasprostranjenim nasiljem u društvu, stvorili nove i produbili stare podele, koje dalje i svakodnevno utiču na bezbednost svakog građanina. 
 
"Da bismo počeli da stvaramo bolje društvo, prvo moramo razumeti šta nam se desilo i šta nam se dešava, što je nemoguće bez razgovora i upoznavanja sa činjenicama. Imajući u vidu da su mediji sa nacionalnom frekvencijom kontrolisani i zatvoreni, kao i institucije sistema, društvo 'Koraci' je iniciralo kampanju 'Škola za sve nas', kako bi uz pomoć psihologa, pedagoga, psihijatara, sociologa, pravnika, prosvetnih radnika…, kao i tragedijama pogođenim ljudima pokušali razjasniti i objasniti uzroke, posledice i odgovornosti za stanje u kojem se trenutno nalazimo i animirati male zajednice da se angažuju i postanu aktivne ili aktivniji i utiču na dinamiku društveno-političkog života koji se posredno ili neposredno odražava na živote svakog od nas", piše u najavi događaja.
 
Početak tribine je u 18.30h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič