Predavanje "Hleb naš nasušni na srpskim srednjovekovnim freskama" u petak, uz degustaciju

Predavanje sa degustacijom "Hleb naš nasušni na srpskim srednjovekovnim freskama" održaće se u petak, 14. juna, u Digitalnom omladinskom centru.
Predavanje "Hleb naš nasušni na srpskim srednjovekovnim freskama" u petak, uz degustaciju
Foto: Pixabay
Predavači su: Marina Lukić Cvetić, istoričarka umetnosti i Lidija Cvetić Vučković, teoretičarka umetnosti i medija.
U prvom delu govoriće se o poreklu i istorijatu ove osnovne životne namirnice, žitarica od kojih se pripremao tokom vekova, dok drugi deo predavanja zauzima šarenolika analiza različitih vrsta koje se pojavljuju na nekim od najlepših fresaka srpske srednjovekovne umetnosti. 
Predavanje prati i eksperimentalna rekonstrukcija trpeze sa hlebovima i degustaciju, uz razgovor sa publikom nakon teorijskog dela. 
 
Predavanje počinje u 19 časova.
 
Digitalni omladinski centar nalazi se u Vojvode Putnika 1.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

"Dani Baleta 4" u SKC-u u ponedeljak

"Dani Baleta", na kojima po četvrti put Zoran Bale Bulatović predstavlja svoje radove iz oblasti muzike i vizuelne radove, održaće se u SKCNS-u, u Vladimira Perića Valtera 5, u ponedeljak, 23. decembr