Vođenje kroz izložbu "Svesno napuštanje realnosti: Sava Sekulić i Ilija Bosilj" u petak

Kustosko vođenje kroz izložbu "Svesno napuštanje realnosti: Sava Sekulić i Ilija Bosilj" u Galeriji Matice srpske biće održano u petak, 5. jula.
Vođenje kroz izložbu "Svesno napuštanje realnosti: Sava Sekulić i Ilija Bosilj" u petak
Foto: Galerija Matice srpske
Kroz izložbu vodi Senka Latinović, kustoskinja Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.
 
Izložba "Svesno napuštanje realnosti: Ilija Bosilj i Sava Sekulić" predstavlja oko 70 radova ova dva umetnika iz različitih muzejskih kolekcija, a prate je i dva dokumentarna filma: film o Iliji Bosilju delo je reditelja Žike Mitrovića nastalo u produkciji Centarfilma, dok film o Savi Sekuliću potpisuje Slobodan Pešić i nudi i segmente razgovora sa samim umetnikom. 
Izložbu dopunjuje dokumentacija među kojom je i pismo Žana Dibifea o Ilijinoj umetnosti nastalo kada ga je Dibife uvrstio u svoju kolekciju (koja danas čini Collection dell’Art Brut u Lozani). 
 
S obzirom na značaj umetničkih opusa koji su izloženi, jer se radi o dva međunarodno najpriznatija autora iz domena sirove umetnosti, ali i o opusima koji se od samog nastanka kreću na graničnom području savremene i art brut umetnosti, izložba ima i određen teorijsko umetnički aspekat. 
Ovog petka, publika će imati priliku da sazna nešto više o Savinom i Ilijinom stvaralaštvu i životu od Senke Latinović, kustoskinje Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.
 
Kustosko vođenje počinje u 19 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič