Leto na Trgu galerija: Ovog četvrtka predavanje "O čemu govorimo kada govorimo o sportu"

Predavanje "O čemu govorimo kada govorimo o sportu" biće održano u četvrtak, 4. jula, u vrtu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.
Leto na Trgu galerija: Ovog četvrtka predavanje "O čemu govorimo kada govorimo o sportu"
Foto: 021.rs
O toj temi govoriće prof. dr Vladimir Gvozden, istoričar književnosti.
 
Reč sport označava razonodu i odmor, ali je vremenom je počela sve više da podrazumeva takmičenje u fizičkim aktivnostima. No, onda su poslednjih decenija oko tih takmičenja nastali osobeni oblici kulture i ekonomije, pa su se granice imenice sport danas proširile više nego ikad. 

Ovo predavanje, čiji je naslov inspirisan Murakamijevom knjigom "O čemu govorimo kada govorimo o trčanju", pokušaće da osvetli kakvo je mesto sporta u kulturi i umetnosti, naročito književnosti, s ciljem da oblikuje i osvesti naše prestave o bitnim fenomenima današnjice kao što su kultura tela, kompeticija, rekreacija, fitnes.

Predavanje počinje u 21 sat.
 
Deo je manifestacija Leto na Trgu galerija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič