Predavanje o umetničkim svetovima Save Sekulića i Ilije Bosilja u petak u Galeriji Matice srpske

Predavanje "Unutrašnja inspiracija: Sava Sekulić i Ilija Bosilj" održaće se u petak, 9. avgusta u Galeriji Matice srpske.
Predavanje o umetničkim svetovima Save Sekulića i Ilije Bosilja u petak u Galeriji Matice srpske
Foto: 021.rs
Predavač će biti saradnik na izložbi Goran Vujkov.
 
Predavanje je deo pratećeg programa gostujuće izložbe Muzeja naivne i marginalne umetnosti "Svesno napuštanje realnosti: Sava Sekulić i Ilija Bosilj".
 
Kroz predavanje će posetioci moći da se upoznaju sa umetničkim svetovima Ilije Bosilja i Save Sekulića i da uvide na koji način se njihovo likovno izražavanje često dovodi u vezu sa evropskim umetnicima poput Pola Klea, Marka Šagala, Enrija Matisa i drugim umetnicima evropske moderne umetnosti.
Predavanje će početi u 19 časova.
 
Kao i svake subote, biće priređeno vođenje kroz izložbu u 13 i 17 časova.
Takođe, u četvrtak 8. avgusta u 21 čas biće nastavljen program Leta na Trgu galerija u organizaciji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.
 
Publiku očekuje predstava "Mesto dobre radnice" autorki Milene Minje Bogavac, Frosine Dimovske, Iste Stepanov i Dunje Crnjanski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.