Koncerti klasične muzike umetnika iz Kine od nedelje u Kulturnoj stanici Eđšeg

Mreža kulturnih stanica i Međunarodni festival KotorArt u saradnji sa Šangajskom međunarodnom kulturnom asocijacijom, organizuju koncerte klasične muzike na kojima će se predstaviti umetnici iz Kine.
Koncerti klasične muzike umetnika iz Kine od nedelje u Kulturnoj stanici Eđšeg
Foto: 021.rs
Prvi koncert zakazan je za nedelju, 11. avgust, na kojem će nastupiti umetnici Ai Vu, mecosopran, Žan-Mark Gužon, flauta i Filipa Netebom, klavir. 
 
Repertoar koncerta obuhvataće dela evropskih kompozitora poput Ravela, Sen Sansa, Pulanka, ali i kineskih stvaraoca Lua, Huanga, Vanga.
Na drugom koncertu, u sredu, 14. avgusta novosadskoj publici će se predstaviti mlada pijanistkinja Jutjen Jang. 
 
Na repertoaru će se naći dela Černija, Busonija, Šopena, Lista, Longa i Mokranjca.
Prijatelji koncerta su Šangajski muzički konzervatorijum, Šangajska muzička asocijacija i Shanghai Dongbao Cultural Operations.
 
Koncerti će se održati u Kulturnoj stanici Eđšeg, u nedelju, 11. avgusta, odnosno, u sredu, 14. avgusta sa početkom u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.