Leto na Trgu galerija: Predavanje "Olimpijada i film - paralelni razvoj i dodirne tačke"

Predavanje "Olimpijada i film - paralelni razvoj i dodirne tačke" biće održano u četvrtak, 15. avgusta, u vrtu Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.
Leto na Trgu galerija: Predavanje "Olimpijada i film - paralelni razvoj i dodirne tačke"
Foto: Pixabay
Kustosi-istoričari iz Muzeja Vojvodine Ljiljana Kostić i Marko Ušćebrka i kustos Poklon zbirke Branko Janković, govoriće o paralelnom razvoju ta dva fenomena, kao i pojedinim događajima i ličnostima iz našeg sporta vezanim za Olimpijske igre.
Tokom predavanja biće prikazano nekoliko kratkometražnih i dokumentarnih filmova.
Novina ovogodišnje manifestacije je i izložba originalnih plakata  sa pojedinih olimpijskih igara iz kolekcije Muzeja Vojvodine. Posetioci, do kraja avgusta, u Poklon zbirci Rajka Mamuzića mogu da pogledaju i aktuelnu izložbu crteža, slika i grafika Milana Staševića "Užitak u nedostatku", kao i deo stalne postavke. 

Predavanje počinje u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.