Predavanje o jednoj od najpoznatijih trgovina u Dunavskoj u sredu u Muzeju Vojvodine

Predavanje "Trgovina crkvenih utvari i 'srpskih narodnih slika' Nikole Ivkovića u Novom Sadu" održaće se u sredu, 21. avgusta u Muzeju Vojvodine.
Održava se povodom izložbe "Blagoveštenski sabor Vlaha Bukovca", a predavačica je muzejska savetnica dr Jelena Banjac.
Ivkovićeva radnja u Dunavskoj ulici jedna je od najpoznatijih specijalizovanih trgovina koje su krajem 19. i početkom 20. veka prodavale bogoslužbene predmete i "srpske narodne slike" širom Balkana.
 
Članovi ove ugledne porodice bili su čuveni štampar, knjigovesci, restauratori knjiga i preduzimljivi trgovci.
Stekli su veliki ugled u Novom Sadu i ostavili trag u istoriji i kulturi srpskog naroda.
 
Predavanje počinje u 20 časova u Dunavskoj 35.
  • Darko cucak

    19.08.2024 06:53
    Muka mi je od gospode! Daj nesto i za nas decu seljaka i neskolovanih ljudi! Morao sam da kupim diplomu da bi napredovao na poslu…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.