Urbani buvljak na Temerinskoj pijaci i ovog vikenda: U potpunosti posvećen deci

Šesti po redu Urbani buvljak na Temerinskoj pijaci održaće se u subotu, 24. i nedelju, 25. avgusta i biće u potpunosti posvećen deci.
Urbani buvljak na Temerinskoj pijaci i ovog vikenda: U potpunosti posvećen deci
Foto: 021.rs (arhiva)
Od 9 do 14 časova, posetioce će dočekati više od 40 izlagača koji donose baš sve potrebno za novu školsku godinu: garderobu za decu svih uzrasta, obuću, rančeve, školski pribor, bicikle, trotinete, rolere, društvene igre, knjige, pa čak i kolekcionarske igračke i starinske porcelanske lutke.
 
"Cilj ove manifestacije je da normalizujemo kupovinu i prodaju polovnih stvari, promovišući održivost i brigu o životnoj sredini. Deca su naša budućnost i najbrže prihvataju promene, zato je važno da ih, na njima interesantan način, uključimo. Želimo da ih edukujemo da kupovina second hand stvari nije razlog za sramotu ili znak siromaštva, već čin društvene odgovornosti i održivog načina života", navode iz Udruženja građana Kulkultura, koje organizuje ovaj događaj.
Kako kažu u UG Kulkultura, kraj avgusta je period kada je porodični budžet posebno opterećen, zbog troškova godišnjih odmora i priprema za novu školsku godinu. 
 
"Ovim događajem želimo da pomognemo našim sugrađanima da prodaju ono što su njihova deca prerasla i tako zarade dodatni novac, dok posetioci mogu da pronađu sve što im je potrebno po znatno nižim cenama nego u prodavnicama", ističu organizatori.
Takođe, u sklopu buvljaka biće organizovana i razmena udžbenika. 
 
Svi koji imaju očuvane školske knjige mogu da ih donesu i pokušaju da pronađu potrebne udžbenike za svoju decu.
 
Iz udruženja apeluju na sugrađane da na Urbani buvljak dođu biciklom ili javnim prevozom, da ponesu svoje cegere umesto plastičnih kesa i da na kraju događaja recikliraju sav otpad u okviru reciklažnog kutka, kako bi zajedno dali doprinos zaštiti životne sredine.
  • /

    22.08.2024 17:06
    /
    znam sigurno da prodavci polovnih igracaka obilaze najlon
  • Marko

    22.08.2024 15:43
    Što više sadržaja za decu i edukacija tim bolje,jer deca su ukras sveta ..
  • Marija

    22.08.2024 14:48
    Divna manifestacija
    Nesto pametno i korisno za promenu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.