Počeli Dunavski dijalozi, bogat program na više lokacija do 8. septembra

Manifestacija "Dunavski dijalozi" počela je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Izložbe traju do 8. septembra, a drugog dana festivala 27. avgusta će se održati bogat prateći program i manifestacija PerformaNS. 
Festival je zvanično otvoren izložbom O (auto)destrukciji i protiv nje, koja je ujedno i centralna izložba na ovogodišnjem festivalu.
 
Posetioci će u okviru izložbe imati priliku da vide dela 18 umetnika iz 12 različitih zemalja, a na otvaranju je bio pozorišni reditelj Andraš Urban. 
Dunavski dijalozi su međunarodni multimedijalni festival savremene umetnosti pokrenut 2013. godine, koji se istovremeno dešava u galerijskim i alternativnim prostorima u Novom Sadu.
 
Ove godine u festivalu učestvuje 38 umetnika i sedam kustosa iz 19 država.
 
Program obuhvata izložbe slika, skulptura, instalacija, projekcije video radova, performanse i okrugle stolove  na sedam lokacija u gradu. Posebnost festivala je serija izložbi kojima se u svojevrsni dijaloški odnos postavljaju radovi po jednog domaćeg umetnika i umetnika iz odabrane zemlje. 
U utorak 27. avgusta pre podne od 10 do 13 časova održaće se prateći program u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine koji počinje razgovorima sa umetnicima Artist talks u 10 časova, nastavlja se programom AUGS Talks#2 u kome će se u 11 časova predstaviti Asocijacija umetničkih galerija Srbije (AUGS) i održati kustosko stručno vođenje Svetlane Mladenov u 12 časova.
 
Program se nastavlja posle podne na Petrovaradinskoj tvrđavi od 19 do 21 čas programom PerformaNS na četiri lokacije.
  • Zovite pravim imenom

    27.08.2024 08:56
    Sada su Dunavski dijalozi. Kako ima u budzetu para!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.