Autorsko vođenje kroz izložbu "Svesno napuštanje realnosti" u petak

Autorsko vođenje Ivane Bašičević Antić kroz izložbu "Svesno napuštanje realnosti: Sava Sekulić i Ilija Bosilj", u Galeriji Matice srpske, održaće se u petak, 30. avgusta.
Zbog velikog interesovanja publike, izložba je produžena do nedelje, 8. septembra.
Izložba predstavlja 67 radova ova dva umetnika iz različitih muzejskih kolekcija, a prate je i dva dokumentarna filma. Film o Iliji Bosilju delo je reditelja Žike Mitrovića, dok film o Savi Sekuliću potpisuje Slobodan Pešić i nudi i segmente razgovora sa samim umetnikom. 
Izložbu dopunjuje dokumentacija u kojoj je i pismo Žana Dibifea o Ilijinoj umetnosti nastalo kada ga je Dibife uvrstio u svoju kolekciju (koja danas čini Collection dell’Art Brut u Lozani).
 
Ivana Bašičević Antić, direktorka Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini i autorka izložbe "Svesno napuštanje realnosti", kroz izložbu će voditi u petak, od 19 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.