Promocija knjige Jelice Kusmuk "Ispočetka" 28. septembra u SKCNS

Promocija knjige Jelice Kusmuk "Ispočetka" održaće se u subotu 28. septembra u Klubu Studentskog kulturnog centra Novi Sad.
Promocija knjige Jelice Kusmuk "Ispočetka" 28. septembra u SKCNS
Foto: Promo
Ovu zbirku poezije objavila je beogradska izdavačka kuća Čigoja štampa 2023. godine.
Jelica Kusmuk je rođena 1990. godine u Kotoru.
 
Gimnaziju je završila u Tivtu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Bila je član udruženja mladih književnika Srbije i član u redakcijskom odboru književnog dečijeg časopisa "Zmaj".
Gost na promociji biće pesnik Slobodan Mićić. Član je književnog kluba "Dis" i udruženja pisaca "Mali kameleon". Njegovu prvu knjigu poezije "Unutar Snovorečja Apsinta" objavila je izdavačka kuća Nova poetika 2021. godine.
 
Zbirka poezije "Ispočetka" je prva objavljena knjiga Jelice Kusmuk.  Satkana je od trideset pesama, koje su kratke, jednostavne i dubokoumne. Svaka pesma je savremena, životna i bliska svakom čitaocu. Pesme pozivaju na razmišljanje, smisao i delovanje.
 
Autorka se pesmom intimno obraća svakom čitaocu i daruje mu pesmu koja mu zaista i pre tog obraćanja već pripada. Jelica Kusmuk sa čitaocem ne proživljava samo istinsku ljubav i sreću, već i bol i nesreću, strah i sigurnost, zahvalnost i letargiju, preobražaj i ponos.
 
Promocija počinje u 19 sati.

Teme

SCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.