Festival savremenog plesa "Tanz platz" od 14. do 20. septembra u SKCNS

Međunarodni festival savremenog plesa "Tanz platz" održaće se od 14. do 20. septembra, u SKCNS-u, u Ulici Vladimira Perića Valtera 5.
Festival savremenog plesa "Tanz platz" od 14. do 20. septembra u SKCNS
Foto: Pixabay
Ovo je osmo izdanje festivala, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, a program obuhvata plesne performanse umetnika koji dolaze iz Češke, Mađarske Nemačke, Grčke i Poljske.
 
Festival će u subotu, 14. septembra, u 20 časova, otvoriti perfomans nemačkog umetnika srpskog porekla Darka Radosavljeva "Salaš".
U utorak, 17. septembra, u dva termina - od 18 i 20 časova, biće izvedena plesna predstava "Promišljanje godina", čiji autori su mađarsko-nemački tandem Boglárka Börcsök i Andreas Bolm. 
 
U sredu, 18. septembra, od 20 časova, publika će imati priliku da vidi performans "Biti zaposednut" koji je delo grčke koreografkinje i plesačice Chare Kotsali.  
Plesni performans "Zašto stvari krenu po zlu", češke umetnice Sylve Šafkove na programu je u četvrtak, 19. septembra, od 20 časova.
 
Festival će u petak, 20. septembra, zatvoriti plesna predstava "Gladni". Režiju i koreografiju potpisuje poljska umetnica  Agnieszka Jachym, a predstava počinje u 20 časova.
 
U okviru festivala, u subotu, 14. septembra, od 17 časova, biće održan Moving Balkans Brainstorm Caffe koji će okupiti umetnike i radnike u kulturi iz oblasti savremenog plesa, cirkusa i pozorišta kako bi razgovarali o budućnosti savremenog plesa i izvođačkih umetnosti u Srbiji. 
 
Darko Radosavljev održaće plesnu radionicu sa učenicima Baletske škole u Novom Sadu u ponedeljak, 16. septembra.
 
Cena ulaznice za svaku od predstava je 800 dinara. Ulaznice mogu da se kupe na sajtu i na prodajnim mestima Gigstixa, kao i na dan izvođenja na biletarnici SKCNS-a, koja će biti otvorena od 10 do 20 časova. Cena ulaznice za mlade do 30 godina je 500 dinara i kupovina je moguća samo u centralnoj biletarnici Gigstixa u Pariskom magazinu, kao i na dan izvođenja, na biletarnici SKCNS-a.

Teme

SKCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.