Prvi "Temerin film fest" od 27. septembra: Brojna ostvarenja pod zvezdama

Prvi "Temerin film fest" održaće se od 27. do 29. septembra na bazenu u Temerinu.
Prvi "Temerin film fest" od 27. septembra: Brojna ostvarenja pod zvezdama
Foto: Pixabay
Ovaj događaj organizuje opština i Kulturni centar "Lukijan Mušicki", uz podršku Akademije umetnosti u Novom Sadu.
 
U okviru takmičarske selekcije, publika će biti u prilici da pogleda neka od najnovijih domaćih i regionalnih ostvarenja, kao što su filmovi "Bauk", "Za danas toliko", "Sunce mamino", "Samo kad se smijem" i "Živi i zdravi".
U revijalnom delu festivala biće prikazan kultni film "Mi nismo anđeli 1", kao i film koji je sniman upravo u Temerinu, "Momak i devojke".
 
Poslednjeg dana festivala će biti prikazane i tri epizode nove domaće serije "Seks, droga, nasilje i strah".
Na otvaranju "Temerin film festa" će nastupiti sastav "Šlagvort". Ovaj tematski bend, sastavljen je od novosadskih glumaca i muzičara, a izdvaja se izvođenjem pesama iz filmskih hitova.
 
Publika će moći da uživa i u pratećem programu festivala koji će obuhvatiti izložbu fotografija "Filmska nostalgija", predavanje na temu "Razvoj filma na prostoru Jugoslavije", kao i radionicu glume za decu.
 
Ulaz za sve programe koštaće simboličnih 150 dinara, a novac sakupljen od prodaje biće doniran u humanitarne svrhe. 
U slučaju loših vremenskih uslova celokupan program biće premešten u bioskopsku salu Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" u Temerinu.
 
Otvaranje festivala zakazano je za petak, 27. septembar u 19 sati, uz svečanu ceremoniju i prikazivanje filma "Bau" reditelja Gorana Radovanovića. 
 
Prodaja ulaznica za sve programe počeće u četvrtak 12. septembra na blagajni KC "Lukijan Mušicki".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.