Dramsko takmičenje vojvođanskih mađarskih pisaca u subotu u Novosadskom pozorištu

Dramsko takmičenje vojvođanskih mađarskih pisaca održaće se u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház u subotu, 21. septembra.
Dramsko takmičenje vojvođanskih mađarskih pisaca u subotu u Novosadskom pozorištu
Foto: 021.rs
Kao i ranijih godina, i ovaj put će tri vojvođanska pisca u jednom danu napisati tri dramska teksta, a potom će ih tri reditelja sa tri različite glumačke ekipe iz četiri pozorišta i Akademije Umetnosti u Novom Sadu pripremiti za izvedbu. 
 
Nazivi drama su izvučeni iz šešira, a za to su korišćeni naslovi iz dnevnog lista "Mađar So".
Praizvedbe drama su u subotu, 21. septembra, od 19 časova, u Novosadskom pozorištu.
 
Autori tekstova ove godine su: Timea L. Moger, Peter Antalovič i Akoš Kormanjoš, dok će se u ulozi reditelja naći Atila Antal, Robert Lenard i Zoltan Puškaš.
Pored ansambla Novosadskog pozorišta, u predstavama će igrati i glumci iz Narodnog pozorišta Subotica, pozorišta "Kostolanji Deže", senćanskog mađarskog kamernog pozorišta, kao i studenti glume Akademije umetnosti u Novom Sadu.
 
Ove godine u žiriju su Kinga Mezei, Kornelia Goli i Tamaš Olah.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič