Izložba "Katedra za crtanje 30/50" od ponedeljka u Galeriji Akademije umetnosti

Izložba "Katedra za crtanje 30/50" biće otvorena u ponedeljak, 23. septembara u Galeriji Akademije umetnosti Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 20.
Izložba "Katedra za crtanje 30/50" od ponedeljka u Galeriji Akademije umetnosti
Foto: Akademija umetnosti
U pitanju je izložba nastavnika, nastavnica, saradnika i saradnica Katedre za crtanje Departmana likovnih i primenjenih umetnosti povodom 50 godina Akademije umetnosti.
Koncepcijom izložbe biće predstavljeni reprezentativni radovi nastavnika/ca i saradnika/ca koji su učestvovali u nastavnom procesu od osnivanja Akademije umetnosti Novi Sad, a potom i od zvaničnog osnivanja Katedre za crtanje 1993. godine.
 
U okviru izložbe, po prvi put će biti prikazani izabrani digitalizovani radovi iz Profesorske kolekcije crteža, koji čine deo Kabineta malog crteža i čuvaju se u okviru Katedre za crtanje.
Crteži iz ove kolekcije u budućnosti će biti trijenalno izlagani u Galeriji Akademije umetnosti.
 
Na taj način, biće pružena prilika za ponovni pogled na ličnosti i kvalitet umetničkog potencijala koji je odnegovan kroz crtačku disciplinu nastavnika/ca i saradnika/ca koji su bili posvećeni radu sa studentima i studentkinjama tokom pola veka Akademije i trideset godina Katedre za crtanje.
 
Izlažu: Višnja Petrović, Olivera Marić Nedić, Dragan Hajrović, Miloš Vujanović, Dragana B. Stevanović, Biljana Jevtić, Nebojša Lazić, Jasna Gulan Ružić, Rade Tepavčević, Bojana Knežević, Srđan Šarović, Đorđe Marković i Teodora Nikodijević.
 
Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič