U nedelju dva kustoska vođenja kroz novu izložbu u Galeriji Matice srpske

I u nedelju će se u Galeriji Matice srpske održati prateći program nove izložbe "Molitva kao Milosrđe. Alfons Muha i Predrag Đaković".
U nedelju dva kustoska vođenja kroz novu izložbu u Galeriji Matice srpske
Foto: Galerija Matice srpske
U nedelju, 22. septembra, od 13 i od 17 sati, održaće se kustoska vođenja dr Danila Vuksanovića, pomoćnika upravnika Galerije.
Izložba, koja je otvorena u petak, predstavlja dijalog između umetničkih dela dva slikara iz različitih epoha: Alfonsa Muhe, koji je stvarao u drugoj polovini 19. veka i prvoj polovini 20. veka, i Predraga Đakovića (1964), savremenog umetnika.

Tematski, izložba prikazuje stradanja srpskog, češkog i jevrejskog naroda koja su se desila u 20. veku, ukazuje na nemile događaje koje ne smemo da zaboravimo, ali ih snagom umetničkog iskaza urezuje u kolektivno pamćenje kako se ne bi nikad više ponovili, navode iz Galerije Matice srpske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič