Premijera dramske predstave "Iskupljenje" 2. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu

Premijera dramske predstave "Iskupljenje", koju prema romanu Branimira Šćepanovića režira Veljko Mićunović, zakazana je za sredu, 2. oktobar, u Srpskom narodnom pozorištu.
Premijera dramske predstave "Iskupljenje" 2. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu
Foto: 021.rs
Autorski tim, osim reditelja Veljka Mićunovića, čine i dramaturg Slobodan Obradović, scenografkinja Zorana Petrov i kostimografkinja Marina Sremac, dok se za izbor muzike pobrinuo sam reditelj.
 
Uloge su poverene Borisu Isakoviću, Marku Markoviću, Marti Bereš, Nenadu Pećinaru, Jugoslavu Krajnovu i Marku Saviću.
Reditelj Mićunović ističe višeslojnost i modernu tehniku pripovedanja koji krase ovo delo i otvaraju prostor za postavljanje na scenu.
"Predstava kroz priču o malom čoveku, Grigoriju Zidaru, provlači teško, strastveno i halucinantno razmišljanje; viziju nevinog i progonjenog čoveka koji u okrutnom ogledalu društva čita sopstvenu smrt i raspad jednog društva, obmanu postojanja. Sve je tu u dvojstvu i dvostrukoj protivurečnosti: zajedljivost i sažaljenje, strah i mržnja, ljubav i izdaja, razobličavanje jednoumlja i lažno herojstvo", kaže Mićunović i dodaje da se kroz ovu predstavu demistifikacijom i razaranjem mitova jednog sistema govori i o velikoj prevari istorije koju pišu pobednici, o obmani jednog vremena koje se reflektuje i u našoj stvarnosti.
 
Predstava se izvodi na sceni Pera Dobrinović, u 19.30, a karte mogu da se kupe na blagajni SNP-a ili onlajn.
 
Nakon premijere, publika će ovu predstavu moći da pogleda i u okviru redovnog repertoara, i to 5. i 26. oktobra.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Priča o cicu u sredu u Muzeju Vojvodine

Priču o cicu, koju je pripremila Katarina Radisavljević, muzejska savetnica-etnološkinja, možete čuti u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35, u sredu, 25. septembra.

Izložba Seada Zejnelagića u SKCNS

Izložba Seada Zejnelagića "Preobražaji pikturalnog prostora – Etape apstraktnog slikarskog postupka, od ideje do realizacije" biće otvorena u utorak, 24. septembra, u Velikoj galeriji SKCNS-a.