Predavanje "Doprinos emigranata iz Rusije u izgradnji Kraljevine Jugoslavije" sutra u Beljanskom

Predavanje "Doprinos emigranata iz Rusije u izgradnji Kraljevine Jugoslavije" održaće se u četvrtak, 26. septembra u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
Predavanje "Doprinos emigranata iz Rusije u izgradnji Kraljevine Jugoslavije" sutra u Beljanskom
Foto: 021.rs
Kao najveći poznavalac i istraživač graditeljstva emigranata iz Rusije u međuratnom periodu, prof. dr Aleksandar Kadijević, redovni profesor na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, upoznaće publiku sa istaknutim arhitektama iz Rusije koji se ubrajaju među najznačajnije stvaraoce tadašnje arhitektonske scene. 
Istovremeno, prof. Kadijević će ukazati na koje načine su ruski arhitekti obogatili kulturni indentitet gradova Kraljevine Jugoslavije. 
Predavanje će početi u 19 časova.
 
U pitanju je prateći program izložbe "Svestrani umetnik Nikolaj Petrovič Krasnov: Akvareli i crteži" istoričarke umetnosti Sanje Kiproski, a koja se može pogledati do 27. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Priča o cicu u sredu u Muzeju Vojvodine

Priču o cicu, koju je pripremila Katarina Radisavljević, muzejska savetnica-etnološkinja, možete čuti u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35, u sredu, 25. septembra.

Izložba Seada Zejnelagića u SKCNS

Izložba Seada Zejnelagića "Preobražaji pikturalnog prostora – Etape apstraktnog slikarskog postupka, od ideje do realizacije" biće otvorena u utorak, 24. septembra, u Velikoj galeriji SKCNS-a.