Festival primenjenog pozorišta od danas u KS "Barka"

Festival primenjenog pozorišta, drugi po redu, počeće danas, 26. septembra i trajati do subote, 29. septembra u Kulturnoj stanici "Barka" na Klisi, u Čenejskoj 54.
Festival primenjenog pozorišta od danas u KS "Barka"
Foto: 021.rs
Program festivala, koji organizuje Akademija umetnosti Novi Sad, čine prezentacije rada, radionice i predstave interaktivnog teatra. Predavači koji će prezentovati svoj rad, kao i voditelji radionica su stručnjaci iz polja primenjenog pozorišta sa višegodišnjim iskustvom. Njihov rad je od velikog značaja i vredna je analiza projekata sa kojima je primenjeno pozorište ušlo u zvanične obrazovne programe javnih institucija.
 
Institucije kao što su nacionalna pozorišta, nacionalni muzeji i arhivi, osnovne i srednje škole, mesne zajednice, gerontološki centri, udruženja građana, itd.
"Festival primenjenog pozorišta predstavlja izuzetnu priliku da čujemo jedni druge i da u konstruktivnom dijalogu nakon svake od prezentacija vidimo ili dogovorimo neke buduće korake što će samo Primenjeno pozorište više približiti profesionalnom radu", navode iz Akademije.
Organizatori Festivala primenjenog pozorišta pozivaju prosvetne radnike, profesionalce i studente iz oblasti izvedbenih umetnosti, osoblje iz oblasti omladinskog rada, psihologije, pedagogije, socijalnog rada da se informišu o projektima koje govornici koriste na profesionalnom nivou metodologije interaktivne drame i performansa, procesne drame, pozorišta za zajednicu, razvojnog pozorišta sa učenicima, pozorišnih programa za društvenu intervenciju gde su izvođači mladi ali i odrasli iz raznih dobnih grupa. 
 
Program festivala možete pogledati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Priča o cicu u sredu u Muzeju Vojvodine

Priču o cicu, koju je pripremila Katarina Radisavljević, muzejska savetnica-etnološkinja, možete čuti u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35, u sredu, 25. septembra.