Temerin dobija svoj prvi filmski festival: Bogat program u KC "Lukijan Mušicki" od petka do nedelje

Prvi "Temerin Film Fest" održaće se od 27. do 29. septembra, u organizaciji Opštine Temerin i Kulturnog centra "Lukijan Mušicki", a uz podršku Akademije umetnosti iz Novog Sada.
Temerin dobija svoj prvi filmski festival: Bogat program u KC "Lukijan Mušicki" od petka do nedelje
Foto: Temerin Film Fest
Zbog nepovoljnih vremenskih uslova i najavljene kiše tokom subote i nedelje, Temerin Film Fest se seli u zatvoreni prostor.
Iako je prvobitno planirano da se festival održi na temerinskim bazenima, svi programi, osim koncerta, biće realizovani u bioskopskoj sali Kulturnog centra "Lukijan Mušicki".
 
Koncert benda "Šlagvort" ostaje zakazan na letnjoj sceni u dvorištu zgrade KC-a, prvog dana festivala, čime će publika moći da oseti bar delić atmosfere pod otvorenim nebom. Festival će trajati tri dana, a publika će uživati u bogatom filmskom programu koji obuhvata projekcije najnovijih domaćih i regionalnih filmskih ostvarenja, kao i kultnih naslova.
Tako će se u selekciji za nagradu - najbolji film, naći filmovi "Bauk", "Za danas toliko", "Sunce mamino", "Samo kad se smijem" i "Živi i zdravi", dok će u revijalnom delu biti prikazan kultni film "Mi nismo anđeli 1", kao i film koji je sniman baš u Temerinu "Momak i devojke".
 
Poslednjeg dana festivala biće prikazane i tri epizode nove domaće serije "Seks, droga, nasilje i strah".
 
Na otvaranju festivala nastupiće sastav "Šlagvort". Ovaj tematski bend, sastavljen je od novosadskih glumaca i muzičara, a izdvaja se izvođenjem pesama iz filmova kao što su The Lion King, James Bond, Hair, Moulin Rouge, Flashdance kao i mnogih drugih filmskih hitova.
 
Publika će moći da uživa i u pratećem programu festivala koji će obuhvatiti otvaranje izložbe fotografija "Filmska nostalgija", predavanje na temu "Razvoj filma na prostoru Jugoslavije", kao i radionicu glume za decu.
 
Ulaz za sve programe košta simboličnih 150 dinara, dok će novac sakupljen od prodaje biti doniran u humanitarne svrhe. Ulaznice se kupuju na blagajni Kulturnog centra "Lukijan Mušicki".
 
Otvaranje festivala zakazano je za petak, 27. septembar u 19 sati, uz svečanu ceremoniju i prikazivanje filma "Bauk" reditelja Gorana Radovanovića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Priča o cicu u sredu u Muzeju Vojvodine

Priču o cicu, koju je pripremila Katarina Radisavljević, muzejska savetnica-etnološkinja, možete čuti u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35, u sredu, 25. septembra.