Promocija književnog stvaralaštva Lane Bastašić 6. oktobra u Klubu SKCNS-a

Promocija književnog stvaralaštva Lane Bastašić održaće se 6. oktobra u Klubu Studentskog kulturnog centra Novi Sad (Vladimira Perića Valtera 5).
Promocija književnog stvaralaštva Lane Bastašić 6. oktobra u Klubu SKCNS-a
Foto: Maša Seničić
Događaj zajednički organizuju SKCNS i Udruženje studenata književnosti "Uliks". 
 
Učestvuju: Lana Bastašić i članovi Udruženja studenata književnosti "Uliks" - Anja Perović i Uroš Stanisavljević, koji će biti moderatori.
Lana Bastašić je rođena u Zagrebu, SFRJ.
 
Objavila je prozu, poeziju, eseje i drame.
Njene kratke priče su osvojile brojne regionalne nagrade na Balkanu, uključujući Ulaznicu i nagradu "Zija Dizdarević".
 
Njen prvi roman "Uhvati zeca", osvojio je Nagradu Evropske unije za književnost i Međunarodnu nagradu Latisana u Italiji. Knjiga je bila u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, užem izboru za Holandsku evropsku nagradu i u širem izboru za Međunarodnu književnu nagradu u Dublinu.
 
Prevedena je na više od 20 jezika. Bastašić je objavila i zbirku kratkih priča pod nazivom "Mliječni zubi" i dnevnik "Crveni kofer". Dobitnica je prestižnih rezidencija DAAD u Berlinu i Literaturhausa u Cirihu. Jedna od osnivačica škole književnosti Escola Bloom u Barseloni.
 
Druženje sa Lanom počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Priča o cicu u sredu u Muzeju Vojvodine

Priču o cicu, koju je pripremila Katarina Radisavljević, muzejska savetnica-etnološkinja, možete čuti u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35, u sredu, 25. septembra.