Izložba kolaža Jana Agarskog odponedeljka u Malom likovnom salonu

Izložba kolaža Jana Agarskog biće otvorena u ponedeljak, 30. septembra u Malom likovnom salonu, na Bulevaru Mihajla Pupina 9.
Izložba kolaža Jana Agarskog odponedeljka u Malom likovnom salonu
Foto: Mali likovni salon
Otvaranje izložbe je u 19 časova.
O postavci:
 
"Kolaži koje stvaram pokušaj su da trenutak i doživljaj sagledavanja prostora u kome se krećem, sačuvam i ponudim drugome. Fascinira me osunčana travnata površina koju preseca senka drveta, kontrast površina, njihova tekstura, slojevitost... Pokušavam da maksimalno pojednostavim i svedem elemente na slici, a u njima da sačuvam emociju pojedinih trenutaka. Neki kolaži su komentari, a neki ilustracija nekog događaja, jubileja, verskog praznika, astronomske pojave." (Jan Agarski)
 
Više o izložbi možete saznati OVDE.
Jan Agarski (Stara Pazova, 1962) - Završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu (1991-1997), VŠVU (Vysoká škola výtvarných umení) u Bratislavi, pohađao dopunske studije iz slikarstva, kod prof. Jana Bergera (1999-2000). Član je profesionalnih udruženja: ULUS, SULUV, SVVU - Spoločnosť Voľných Výtvarných Umelcov i UBS - Umelecká Beseda Slovenská u Bratislavi. Bavi se crtežom, slikanjem, grafikom, mozaikom, svojim radovima je ilustrovao knjige, časopise za kulturu. Radovi mu se nalaze galerijskim i privatnim zbirkama u Srbiji, Mađarskoj, Austriji, Slovačkoj, Poljskoj, Češkoj, Ukrajini, Nemačkoj i Danskoj. Radi kao likovni pedagog u OŠ "H. J. Čmelik" i ŠOSO "Anton Skala" u Staroj Pazovi.
 
Postavku možete pogledati do 11. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič