Vitaplan klub tokom celog oktobra organizuje poseban program za starije: Radionice, predavanja...

Kolping Društvo Srbije povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, tokom čitavog meseca organizuje niz besplatnih informativnih, edukativnih i kreativnih aktivnosti za starije sugrađane
Vitaplan klub tokom celog oktobra organizuje poseban program za starije: Radionice, predavanja...
Foto: Vitaplan
Ovaj program se organizuje u okviru programa Vitaplan kluba za starije. 
 
Uz podršku Lokalnog ombudsmana Grada Novog Sada, biće organizovana predavanja na temu "Nasilje nad starijima - odgovornost svih nas". Učesnici će imati priliku da saznaju šta sve može predstavljati nasilje, kako ga prepoznati, kome i na koji način prijaviti. 
Radionice će se održavati ne samo u Vitaplan klubu, već i na više lokacija u Novom Sadu i okolini, kako bi što veći broj sugrađana imao priliku da prisustvuje. Predavanja su organizovana u saradnji sa udruženjima penzionera i udruženjima građana koja se bave starijima.
 
U duhu podrške međugeneracijskoj solidarnosti, jedno od predavanja na temu nasilja prema starijima biće održano i za studente Filozofskog fakulteta, sa posebnim naglaskom na smerove socijalni rad, pedagogija i psihologija, kako bi budući stručnjaci dobili važne informacije o prepoznavanju i sprečavanju nasilja u svom budućem radu.
Pored predavanja o nasilju, građanima će biti dostupne i redovne aktivnosti Vitaplan kluba - besplatno merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, rekreativne vežbe, slikarske radionice, psihološke grupe podrške, kao i pravne radionice, predavanja o zdravoj ishrani i fizijatrijska predavanja o osteoartritisu i bolovima u zglobovima, čestim problemima starijih osoba.
 
Posebna pažnja tokom oktobra biće posvećena negovateljicama, koje svakodnevno brinu o starijima, posebno onima koji su teže pokretni ili nepokretni. Za njih je pripremljen ciklus predavanja koja obrađuju temu nasilja prema starijima sa različitih aspekata - psihološkog i pravnog. 
 
Detaljan raspored aktivnosti sa datumima i lokacijama možete pronaći na Vitaplan Fejsbuk stranici i sajtu
 
Sve aktivnosti su besplatne, a zbog ograničenog broja mesta svi zainteresovani su pozvani da se prijave na brojeve telefona 021/300 83 59 (radnim danima od 14h do 18h), 069/22 66 403 (radnim danima od 8h do 16h) ili e-maila na vitaplan@kolping.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič