"Iskupljenje" otvara dramsku sezonu u Srpskom narodnom pozorištu

Premijera predstave "Iskupljenje", po romanu Branimira Šćepanovića, u režiji Veljka Mićunovića, zakazana je za sredu, 2. oktobar, u Srpskom narodnom pozorištu.
"Iskupljenje" otvara dramsku sezonu u Srpskom narodnom pozorištu
Foto: Marija Erdelji
Ova premijera otvara dramsku sezonu u SNP-u, a u glavnoj ulozi gledaćemo Borisa Isakovića, koji se posle izvesnog vremena ponovo vraća u pozorište.
 
Predstava "Iskupljenje" u središte stavlja pitanje da li je istina ono što je realno ili ono u šta verujemo. Kada Grigorije Zidar dođe u mesto Nehaj, gde saznaje da mu je podignut spomenik kao palom borcu, on pokušava da objasni ljudima da je živ i da nema smisla da slave njegovu herojsku pogibiju. Međutim, suočava se sa jednom apsurdnom situacijom u kojoj je ljudima draži kao pali borac, nego kao običan kamiondžija. 
Pitanje ko su naši heroji i prekrajanje istorije, teme su koje su u ovom delu privukle reditelja, Veljka Mićunovića.
 
"Tematski su to večna pitanja: pitanje identiteta, pitanje ko su naši heroji danas, ko su ljudi koje uzdižemo na pijedestal, prekrajanje istorije koje se iznova ponavlja. Predstava ima realističan okvir, ali i apsurdni element, tako da je čitava predstava građena između jave i sna", kaže Mićunović.
Pored Borisa Isakovića, u predstavi igraju Marko Marković, Marta Bereš, Nenad Pećinar, Jugoslav Krajnov i Marko Savić.
 
Dramaturg je Slobodan Obradović, scenografkinja Zorana Petrov, kostimografkinja Marina Sremac, dok se za izbor muzike pobrinuo sam reditelj.
 
Premijerno izvođenje je u sredu, 2. oktobra, na sceni "Pera Dobrinović", od 19.30h.
 
Reprize su 5. i 26. oktobra. 
 
Karte mogu da se kupe na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta ili onlajn.

Teme

snp

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič