Koncert muzičkih akademija Novog Sada, Beograda, Trsta i Venecije u nedelju

Koncert muzičkih akademija Novog Sada, Beograda, Trsta i Venecije pod pokroviteljstvom Konzervatorijuma "Đuzepe Tartini" iz Trsta održaće se u Katedrali, u nedelju, 6. oktobra.
Koncert muzičkih akademija Novog Sada, Beograda, Trsta i Venecije u nedelju
Foto: 021.rs
Na programu su kompozicija "Antena", kompozitorke i profesorke na Akademiji umetnosti Novi Sad Aleksandre Vrebalov i "Fratres", estonskog kompozitora Arvo Parta.
Kompozicija "Antena", koja je centralni deo programa, inspirisana je ikonom Bogorodice umiljenja (Virgin Eleousa). Ikona datira iz perioda kasne Vizantije (1425–50) i nalazi se u vizantijskoj kolekciji Muzeja u Klivlendu, po čijem pozivu je i nastalo ovo delo.
U ovom projektu saradnje Italije i Srbije učestvuju četiri akademije: Akademija umetnosti Novi Sad, Fakultet muzičke umetnosti Beograd, Konzervatorijum "Đuzepe Tartini" iz Trsta i Konzervatorijum "Benedetto Marcello" iz Venecije, kao i hor Škole crkvenog pojanja "Sveti Jovan Damaskin".
 
Koncert počinje u 19 časova.
 
Karte su besplatne i mogu se rezervisati putem imejla: akademijaumetnostinovisad@gmail.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič