Takt film fest od danas u Novom Sadu

Ovogodišnji TAKT Film Fest, peti po redu, održaće se od 10. do 13. oktobra u Rusinskom kulturnom centru Matka u Novom Sadu.
Takt film fest od danas u Novom Sadu
Foto: Screenshot (Takt filmski festival)
TAKT Film Fest je međunarodni filmski festival nastao sa ciljem da spoji dve umetnosti – muziku i film. Fokus festivala je na filmovima koji koriste muziku kao ključni element i filmovima koji slave različitost.
 
TAKT Film Fest je festival takmičarskog karaktera i obuhvata četiri kategorije: muzički dokumentarni film, muzički video spot, kratki neverbalni eksperimentalni film, kao i kategoriju "Vrednost različitosti" (Value of Diversity) kroz koju nastojimo promovisati filmove koji govore o inkluziji, mentalnom zdravlju, ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti…
Pored filmskih projekcija, festivalski program ove godine obuhvata i TAKT Film Fest kviz koji će sadržati pitanja o filmovima, serijama i filmskoj muzici. Na kvizu mogu učestvovati svi posetioci i posetiteljke festivala, uz prethodnu prijavu grupe. Pobednici kviza dobiće četiri karte za Arena Cineplex bioskop.
 
Da biste prijavili svoju grupu za kviz, potrebno je da pošaljete mejl na adresu bozicjelena94@gmail.com. Mejl mora da sadrži naziv vaše ekipe i broj članova (svaka grupa može imati najmanje tri, a najviše četiri člana). 
Festivalski program:
 
Četvrtak, 10. oktobar
19:00h – projekcije muzičkih dokumentarnih filmova
20:45h – projekcije u kategoriji Value of Diversity 
 
Petak, 11. oktobar
17:00h – projekcije kratkih eksperimentalnih filmova
17:20h – projekcije muzičkih video spotova
 
Subota, 12. oktobar
16:00h – projekcije filmova koji su osvojili 2. i 3. mesto u svim kategorijama
 
Nedelja, 13. oktobar
18:00h – projekcije filmova koji su osvojili 1. mesto u svim kategorijama
19:30h – TAKT Film Fest kviz

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič