Dokumentarni film o Antonu Brukneru u ponedeljak u Galeriji Matice srpske

Dokumentarni film "Anton Bruckner – The making of a giant" biće prikazan u ponedeljak, 14. oktobra, u Galeriji Matice srpske.
Dokumentarni film o Antonu Brukneru u ponedeljak u Galeriji Matice srpske
Foto: MONS
Iako potcenjen od strane savremenika, Anton Brukner (1824-1896) danas važi za jednog od najvećih i najimaginativnijih kompozitora svog vremena. U dokumentarnom filmu, veliki dirigenti, kao što su Kent Nagano, Valerij Gergijev i Sajmon Retl, oživljavaju ovog genija tonova ispredajući priču o Bruknerovim životnim usponima i padovima kroz njegovu muziku. 
Gledaoci će u ovom dokumentarcu posetiti njegovo rodno mesto, saznati priču o njegovim školskim zadacima, njegovim trijumfima kao orguljaša u Francuskoj i Engleskoj, njegovom odnosu sa Vagnerom i teškim vremenima u Beču, gde je proveo poznije godine svog života.
Projekcija počinje u 19 časova.
 
Ulaz je slobodan.
 
Ova projekcija je jedan od događaja koji najavljuju ovogodišnji festival Nomus.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič