Promocija knjige "Mea culpa" Edzarda Mika u KCNS u četvrtak

Knjiga "Mea culpa" Edzarda Mika biće predstavljena u Kulturnom centru Novog Sada, u četvrtak, 17. oktobra.
Promocija knjige "Mea culpa" Edzarda Mika u KCNS u četvrtak
Foto: 021.rs

Sa autorom će razgovarati Borislav Čičovački, pisac i urednik izdanja.

Edzard Mik (1960) istaknuti je holandski romanopisac i pripovedač. Rođen je u Groningenu, gde je završio studije prava. Kao advokat radio je u Mastrihtu, a predavao je i u Školi za novinarstvo u Utrehtu. Za vodeće holandske listove i časopise, kao što su Vrij Nederland i NRC Handelsblad, napisao je veliki broj članaka i eseja o arhitekturi, likovnim umetnostima, literaturi i pozorištu. 
 
Glavni je urednik najstarijeg i najznačajnijeg časopisa za literaturu u Holandiji, De Gids. Njegov stvaralački opus prevashodno čine romani, od kojih su najvažniji Dobra vremena (2010), Mont Blanc (2012), Mea culpa (2019) i Zašto ptice (2022). Pored romana, piše pripovetke, eseje, filmska scenarija, a napisao je i libreta za opere značajne holandsko-grčke kompozitorke Kaliope Cupaki. Živi i radi u Amsterdamu.
Promocija počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič