Premijera "Balkanske lepotice" u četvrtak u SNP-u

Predstava "Balkanska lepotica", po romanu Lasla Vegela, u režiji Andraša Urbana, premijerno će biti izvedena u četvrtak, 17. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu.
Premijera "Balkanske lepotice" u četvrtak u SNP-u
Foto: Danijel Rauški
Pisac romana navodi da je "balkanska lepotica" jedna iluzija.
 
"Meni je jako drago što se igra baš u Srpskom narodnom pozorištu jer je tako bar stigla u svoje rodno mesto. To je jedna freska 20. veka koja se preliva u 21. vek. Prvo je to priča o našim očevima i našim dedama, a u poslednjem delu to je priča o nama", rekao je književnik Laslo Vegel.
To je priča o Novom Sadu, kaže reditelj Andraš Urban.
 
"Po Vegelovim rečima, tu se završava Srednja Evropa i počinje Balkan. Taj 20. vek, u tih sat i 50 minuta predstave, prolazi pred našim očima", navodi Urban.
Ipak, kako kaže, predstava se ne bavi direktno istorijom. 
 
"Uglavnom pokušava da otvori pitanje identiteta i raspadnutog identiteta. Šta je sa čovekom koji, u stvari, samo pokušava kao čovek da opstane, kao biće u datom društvu i svetu", rekao je reditelj.
 
U predstavi igraju: Jelena Antonijević, Draginja Voganjac, Jovana Mišković, Mia Simonović Aranđelović, Ivana Pančić Dobrodolac, Anđela Pećinar, Katarina Bradonjić, Dušan Vukašinović, Dimitrije Aranđelović, Marko Savković, Peđa Marjanović, Aljoša Đidić, Danilo Milovanović Vukmanović.
 
Predstava se igra od 19.30h na sceni "Pera Dobrinović", a karte mogu da se kupe na biletarnici SNP-a ili onlajn.
 
Prva repriza je 29. oktobra. 

Teme

snp

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič