Projekcija filma "Netanjahu, Amerika i put do rata u Gazi" u četvrtak u CK13

Projekcija filma "Netanjahu, Amerika i put do rata u Gazi" održaće se u četvrtak, 17. oktobra u CK13, sa diskusijom o Palestini.
Projekcija filma "Netanjahu, Amerika i put do rata u Gazi" u četvrtak u CK13
Foto: 021.rs
Tematizovaće se trenutna dešavanja u Gazi, odnosno osnovni uzroci koji su doveli do rata u Gazi.
 
Prikazaće se dokumentarni film "Netanjahu, Amerika i put do rata u Gazi" (Netanyahu, America and the Road to War in Gaza, 2023) koji se bavi pitanjima: Ko je Benjamin Netanjahu (Benjamin Netanyahu)? Kako su Benjamin Netanjahu i desnica u Izraelu došli na vlast? Na koje je sve načine izraelska desnica aktivno podrivala mirovni proces i potpirivala tenzije s palestinskim vlastima u Gazi? Kako je to američka politika, odnosno američko (ne)delovanje dovelo do trenutnih dešavanja i situacije u Gazi.
Nakon projekcije dokumentarnog filma uslediće diskusija o temama kojima se film bavi.
Posetioci će imati priliku da doniraju za podršku ugroženim Palestincima_kama iz Gaze, kao i da preuzmu neke od brojnih pamfleta na ovu temu.
 
Početak je u 19 časova.
 
Događaj je deo projekta "Palestina – prošlost, sadašnjost i budućnost" koji Infoteka CK13 realizuje uz podršku Rekonstrukcije ženski fond.

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič